Cultura

Losantos perd l’antena

L’Ajuntament de Barcelona signa el decret de desmuntatge de l’antena que fa servir Jiménez Losantos per difondre les emissions d’esRadio a l’àrea barcelonina

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit actuar per la via ràpida en el cas de l’antena il·legal que fa servir el radiofonista Federico Jiménez Losantos per fer arribar les emissions d’esRadio a l’àrea barcelonina: el consistori va signar ahir el decret de desmuntatge de l’antena, que, segons el previst, ha de dur a terme en un termini de dues setmanes els que la van instal·lar.

Segons el departament d’Urbanisme de l’Ajuntament barceloní, l’antena ja va ser objecte d’una inspecció l’estiu passat –la seva instal·lació va tenir lloc el mes de juliol– i, al setembre, es va informar al propietari de la instal·lació i les dues empreses que la utilitzaven de la necessitat de desmuntar-la.

Després que l’un i les altres van presentar unes al·legacions que finalment han estat desestimades, l’Ajuntament ha fet efectiu el pas següent, amb què obliga els responsables del muntatge de l’antena a desmuntar-la.
Emissions afectadores

Es dóna el cas que les emissions d’esRadio que es difonen des d’aquesta antena, que està situada a la carretera de la Vista Rica, a la muntanya del Tibidabo, afecten les emissions de la freqüència 103.0 FM de Catalunya Ràdio, amb què la ràdio pública arriba a diverses poblacions del Vallès Oriental, a Montcada i a la zona nord del Barcelonès.

Aquesta circumstància ha fet que el departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat hagi obert un expedient a Jiménez Losantos i a esRadio, que s’afegeix al que ja se’ls va obrir quan van començar a emetre, també il·legalment, al Camp de Tarragona.

Pel que fa a l’antena de la carretera de la Vista Rica, l’agilitat de la reacció de l’Ajuntament de Barcelona no serveix com a exemple de la tònica general que condiciona l’existència de la resta d’antenes il·legals. Poblen, fonamentalment, tres àrees força delimitades: la muntanya del Tibidabo, la de Montjuïc i la del Carmel.

Un cert caos
Des del grup municipal de CiU, que fa temps que va al darrer que es resolgui el que es considera “un cert caos”, es demana que totes les antenes del Tibidabo es traslladin a la torre de comunicacions de Collserola, s’admet que les antenes del Carmel mereixen un estudi perquè hi ha zones fosques i es denuncia el cas de Montjuïc, en què un estudi dut a terme per l’Ajuntament assenyala l’existència de fins a un centenar d’antenes il·legals situades arreu de la muntanya.

El grup de CiU té una resposta oficial de l’Ajuntament de Barcelona sobre el desgavell de les antenes il·legals. Els termes de les explicacions són eteris i la data és la del 23 d’octubre del 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.