Cultura

Catalunya Ràdio cau al tercer lloc en el rànquing d'audiències

La Cadena Ser avança l'emissora pública catalana. RAC1 consolida el seu lideratge

Catalunya Ràdio està en caiguda lliure. La principal emissora radiofònica de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha tornat a baixar un esglaó en el rànquing d'audiències, i ja se situa en el tercer lloc, per darrere de la Cadena Ser.

L'última onada de l'Estudi General de Mitjans (EGM), corresponent als mesos d'abril i maig, indica que RAC1 consolida el seu lideratge, amb una mitjana de 469.000 oients diaris, i que la Cadena Ser aconsegueix el segon lloc, amb 458.000 oients, i totes dues deixen força enrere Catalunya Ràdio, que s'enfonsa amb 427.000 oients.

Aquestes xifres representen un canvi, sobretot, per a Catalunya Ràdio, que ja havia perdut el lideratge però que encara mantenia 454.000 oients en l'onada de febrer i març. El descens, en només dos mesos, és de 27.000 oients diaris: 5,9% menys. I aquesta caiguda s'afegeix a que ja s'havia produït en l'onada anterior (febrer-març), que va ser d'un 9,7%.

Pel que fa a RAC1, en canvi, el nombre d'oients es manté intacte: 469.000 ara, igual que en l'onada de febrer-març. L'estabilitat manté la cadena privada catalana en el lideratge, després d'haver crescut un 35% en un any.

La Cadena Ser creix només 6.000 oients diaris respecte l'onada anterior, però el descens marcat de Catalunya Ràdio li permet escalar al segon lloc del rànquing.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.