Cultura

El MACBA inaugura el Centre d'Estudis i de Documentació

CATALUNYA

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona ha inaugurat de forma oficial el nou Centre d'Estudis i de Documentació ubicat en el Convent dels Àngels. Amb una extensió total de més de 3.000 metres quadrats, l'edifici consta de tres plantes, un altell i un soterrani, i compta amb una biblioteca, un arxiu, un espai d'exposicions i aules per a cursos i tallers.

El director del museu, Manuel Borja-Villel, ha assenyalat que es fa un pas endavant en el nou concepte de museu que vol impulsar el MACBA, que passa per deixar enrere la imatge tradicional d'un lloc estàtic on la gent ve a veure les obres de forma passiva i substituir-ho per un concepte més actiu, on el visitant pot pensar i reflexionar en un lloc on es promou el coneixement i el treball en xarxa amb altres centres d'art.
L'acte inaugural ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, José Montilla, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. El nou centre es podrà visitar a partir del 17 de desembre, si bé aquest cap de setmana se celebrarà una jornada de portes obertes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.