Cultura

Paul Auster presidirà el jurat internacional del festival de Sant Sebastià

El quart títol donat a conèixer avui per l'organització és el documental Earth, una coproducció britànico-germana

La nova pel·lícula del director canadenc David Cronenberg Eastern Promises, protagonitzada per Viggo Mortensen, inaugurarà la 55a edició del festival de Cinema de San Sebastià, que serà clausurat pel film britànic Fawless, de Michael Radford.

L'organització del certamen basc ha desvetllat avui els títols d'altres de les cintes que es presentaran en la secció oficial del festival d'aquest any, que se celebrarà entre el 20 i el 29 de setembre.

Viggo Mortensen, Naomi Watts i Vicent Cassel són els encarregats de donar vida a la pel·lícula nord-americana Eastern Promises, escollida per ser la primera a competir per la Conxa d'Or en la jornada inaugural del festival.

Després de l'aclamada Una historia de violencia (2005), Cronenberg elabora un thriller dramàtic que explica la història del misteriós Nikolai, un home lligat a una de les més poderoses famílies del crim organitzat de Londres i la vida del qual canvia en conèixer a Anna, una dona que descobreix proves que incriminen la família per a qui ell treballa.

La cinta britànica Flawless, dirigida per Michael Radford i protagonitzada per Demi Moore i Michael Caine, ha estat seleccionada per tancar el festival, tot i que fora de concurs.

Fora de concurs
Un altre dels films que es presentaran fora de concurs a la secció oficial serà la coproducció francesa-espanyola-portuguesa de Paul Auster The Inner Life of Martin Frost. De fet, l'escriptor i realitzador novaiorquès, autor de Trilogia a Nova York, entre d'altres, guardonat amb el premi Príncep d'Astúries de les Lletres, serà a més el president del jurat internacional que decidirà el palmarès d'aquesta 55a edició.

El quart títol que s'ha conegut avui és el documental Earth, una coproducció britànico-germana codirigida per Alastair Fothergill i Mark Linfield, que s'inclourà també fora de la competició en la secció oficial.

A aquestes pel·lícules s'hi sumen les dues espanyoles a concurs ja anunciades pels organitzadors: Siete mesas de billar francés, de Gracia Querejeta, i Mataharis, de Iciar Bollain.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.