Cultura

Quim Monzó diu que el discurs de Montilla "va ser molt llarg i carregat de tòpics"

Carod destaca que la presència de la cultura catalana a Frankfurt és un èxit col·lectiu

L'escriptor Quim Monzó, que ahir va pronunciar els discurs d'obertura de la participació catalana a la Fira del llibre de Frankfurt, ha dit avui a Els matins de TV3 que "el discurs del president Montilla va ser molt llarg i carregat de tòpics. Si vol, jo i quatre amics més ens oferim per escurçar-li la llargada del text".

Per Monzó, "la majoria de discursos oficials són per adormir-se. Hi ha una mania creixent de fer aquesta mena de coses molt grosses". Com a exemple d'un bon discurs, l'escriptor ha citat el que va pronunciar ahir, el ministre de Finances alemanys, també a Frankfurt.

Sobredimensionat
Per l'escriptor, la importància de la fira s'està sobredimensionant: "N'estem fent un gra massa, perquè tenim la necessitat d'obtenir un reconeixement que ens faci pensar que no està tot perdut. Això els mitjans ho explotem al màxim, i el problema és que pot acabar conduint a un desencís final. No hem d'esperar que això sigui la panacea ni la solució definitiva de res".

Carod parla d'èxit col·lectiu
El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha destacat que la presència de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt 'és un èxit col·lectiu", tant per "les dificultats que històricament ha patit la cultura catalana" com, sobretot, per la projecció internacional que permetrà aquest important certamen.

Carod ha insistit que aquesta projecció internacional es farà "sense caure en falses polèmiques, alimentades per aquells a qui molesta que la cultura catalana es projecti internacionalment amb normalitat, com el que és, una cultura de primera".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.