Cultura

El cinema de Portabella omple el MoMA

El museu novaiorquès presenta una retrospectiva del cineasta català

El Museu d'Art Modern de Nova York (MoMA) presenta, a partir del dia 26, una exposició retrospectiva del veterà productor i cineasta Pere Portabella (Barcelona, 1929) com a figura clau del cinema polític de la transició espanyola.

Les projeccions de les 14 pel·lícules que acull la retrospectiva es presentaran als dos teatres del museu, entre el 26 de setembre i el 6 d'octubre.

El dia 26, a més, Portabella aprofitarà per fer la presentació nord-americana de la seva darrera obra: El silenci abans de Bach,on s'explora la transformació de les nostres experiències mitjançant la música.
Aquesta retrospectiva inclou films com El cochecito (1959) o Los Golfos (1969), així com un seguit de films que van ampliar el potencial expressiu del cinema i representen crítiques al·legòriques a la situació política espanyola durant la dictadura franquista.

Al llarg dels darrers quaranta anys, Portabella ha produït una àmplia gamma d'obres narratives i documentals reconegudes per la bellesa formal de la seva composició i la complexa relació entre imatge i so que representaven, en molts casos, formes de resistència simbòlica a la dictadura franquista.

Portabella ha col·laborat amb un ampli ventall d'artistes, entre els quals hi ha Carles Santos, Joan Brossa o Joan Miró, amb qui va realitzar quatre documentals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.