Cultura

La guerra que no acaba

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha acusat el Barcelona, a través d’un comunicat, d’impedir “als espectadors de la televisió nacional de Catalunya” seguir en llengua catalana la transmissió del partit contra l’Sporting de diumenge, “tot i que els drets havien estat adquirits per TV3”. El club blaugrana va impedir diumenge a Mediapro –a qui té venuts els drets televisius– donar el senyal del partit a TV3, a causa del litigi que manté amb Audiovisual Sport (AVS).
TV3 va estar anunciant fins el darrer moment l’emissió, tot i que encara no s’havia arribat a cap acord. Amb aquest ja són tres els partits que el Barça no ha deixat emetre a TV3; el pròxim dia que es podria produir aquesta circumstància –si abans no s’arriba a un acord– és dissabte, amb el partit de Lliga.

El conflicte entre l’emissora i l’entitat esportiva està beneficiant la competència: l’emissió més vista de diumenge a Catalunya va ser la transmissió del Barça-Sporting a través de La Sexta, que –tot i no estar sintonitzada a moltes llars– va obtenir un 38 % de quota de pantalla i 1.071.000 espectadors. De la mateixa manera, el partit Barça-Mallorca de Copa del Rei de dijous, emès per Tele-5, també va ser líder d’audiència, un fet encara més significatiu tenint en compte que –atès que Tele-5 no té els drets per a Catalunya– només es va poder veure als televisiors adaptats per rebre el senyal de TDT.

En l’esmentat comunicat, la CCMA també “lamenta profundament l’actitud de l’entitat blaugrana a la vegada que reitera la seva voluntat de seguir negociant per trobar una solució a un conflicte en el qual TV3 és únicament garant solidària”. També denuncia que el Barça limiti “la informació que pot oferir TV3 sobre les seves activitats esportives fins als mínims imposats per l’anomenada Llei Cascos aprovada pel primer govern Aznar l’any 1997, fet que dificulta la tasca informativa”.

L’origen del conflicte entre el Barça i TV3 és un deute d’AVS –entitat que gestionava les imatges de la Lliga i la Copa del Rei, i de la qual la cadena és accionista i garant solidari– pròxim a 30 milions d’euros, pels drets d’emissió de la temporada passada. El club s’ha declarat disposat a impedir les transmissions per TV3 fins que li garanteixi aquest pagament; però ahir mateix, fonts de la CCMA van insistir a l’AVUI que segueixen defensant la postura de no abonar aquests diners –que, tenint en compte la seva condició d’ens públic, seria diner públic– mentre el jutge que porta la demanda no s’hi pronunciï. Les mateixes fonts, però, van dir que les converses amb el Barça no estan trencades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.