Cultura

L'apagada analògica s'ajorna fins després de Setmana Santa

El govern demanarà a l'Estat retardar la data del 30 de març per minimitzar els problemes dels ciutadans si els instal·ladors estan de vacances

El govern endarrerirà l'apagada definitiva del senyal de televisió analògica, prevista per al dimarts 30 de març, fins després de Setmana Santa, segons ha avançat al Parlament el diputat d'ERC Carmel Mòdol.

Davant una moció en què CiU ha lamentat la falta de "flexibilitat" de l'Estat en la data límit per tallar el senyal analògic, el diputat d'ERC ha assegurat que el govern "treballa" per posposar uns dies l'apagada i minimitzar així els problemes dels ciutadans si els "tècnics instal·ladors estan de vacances".

L'apagada analògica definitiva a Catalunya afectarà més de 4,3 milions d'usuaris, entre els quals tota la població de l'àrea metropolitana de Barcelona que rep el senyal de televisió a través de l'emissor situat a Collserola.

Mòdol s'ha mostrat convençut que "l'Estat no apagarà Collserola fins després de les vacances", de manera que la data del tall analògic català no s'avançaria a l'espanyola, establerta en el 3 d'abril.

Després del debat, el Parlament ha aprovat per unanimitat una moció en què s'insta el govern a resoldre tots els casos detectats de falta de recepció de senyal digital i a informar els ciutadans que viuen en "zones fosques" sobre els mitjans alternatius per veure la televisió, com la recepció per satèl·lit.

L'executiu català s'ha compromès així mateix davant de la cambra a establir "el màxim nombre de mitjans tècnics" possibles per garantir que la cobertura de la TDT sigui completa a Catalunya abans que els repetidors analògics deixin d'emetre el seu senyal.

En nom de CiU, la diputada Joana Ortega ha subratllat que "l'important és que cap persona es quedi sense senyal", atès que el dret fonamental dels ciutadans d'accedir a la informació i els serveis públics no pot dependre del lloc on visquin, ha argumentat.

Ortega ha criticat que l'encesa digital no estigui garantida per al 100% dels ciutadans catalans quan ells "s'han adaptat tecnològicament, malgrat les dificultats econòmiques" i ha subratllat que les telecomunicacions són una eina essencial per a la cohesió i l'equilibri territorial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.