Cultura

Un festival de cine per a escoles i famílies

A Catalunya hi ha una vuitantena de festivals i mostres de cinema, però cap d'ells està adreçat específicament als nens. De pel·lícules infantils no en falten, a la cartellera, però són majoritàriament productes dels grans estudis (sobretot animació) que s'ajusten perfectament als paràmetres de Hollywood.

Per omplir aquest buit, avui neix a Barcelona El Meu Primer Festival, una mostra adreçada a un públic escolar i familiar. Durant una setmana, oferirà des de clàssics del cinema mut (Chaplin, Max Linder, Harold Lloyd...), en alguns casos en sessions de cine-concert, fins a obres recents, provinents de diversos països.

El festival tindrà lloc als cinemes Verdi Park i l'Institut Francès de Barcelona, i s'estructurarà en dues parts: de dilluns a divendres es faran projeccions per als escolars (hi participen uns 1.500 alumnes d'escoles de Barcelona), i el cap de setmana l'oferta s'adreçarà a famílies. El Meu Primer Festival s'inspira en una mostra que es fa a París i que en pocs anys ha arribat als 40.000 espectadors.

El plat fort del festival són les sessions de cine-concert, és a dir, pel·lícules mudes clàssiques acompanyades de música en directe de la mà del compositor i pianista Jacques Cambra. Hi haurà tres sessions, dedicades a una selecció de set curtmetratges muts, al film de Max Linder Set anys de mala sort i al protagonitzat per Harold Lloyd Vingui alegria. El festival projectarà, a més, curts d'animació d'Alemanya (país convidat d'aquesta edició), films del canadenc Co Hoedeman, i produccions letones i iranianes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.