Cultura

El director de l'Orfeó demana que es tingui en compte l'opinió dels responsables artístics del Palau

Recorda que fins ara les decisions passaven per una "estructura rígida" que actuava com a especialistes de mercadotècnia

El director de l'Orfeó Català, Josep Vila, considera que abans de nomenar un director artístic del Palau de la Música hi ha d'haver un debat "profund, lliure i plural" entre les persones que fins ara s'han responsabilitzat de la part artística de la institució.

Vila recorda que fins ara no ha existit aquesta figura al Palau, sinó que hi havia una sèrie de persones que s'encarregaven d'aquesta part, "per sota d'una estructura rígida", i ha subratllat que "si algú ha d'assumir aquesta tasca ha de ser el millor candidat possible, perquè cal ser ambiciosos, en no ser [el Palau] un auditori qualsevol". Fins ara, l'absència d'un director artístic era suplerta pel voluntarisme del director del cor professional, Jordi Casas, el propi Vila i l'equip directiu de l'escola del centre.

"Ni tan sols per al cicle emblemàtic, el Palau 100, érem escoltats ni podíem dir res de cara a la programació", explica Vila, per qui la cúpula directiva anterior "no tenia cap cultura musical i actuaven com mers especialistes de la mercadotècnia". A parer seu, ara el que hauria de dur-se a terme és "un projecte que serveixi de base per a l'ideari artístic en el que es recolzi la nova direcció artística".

Alguns músics com el compositor Xavier Benguerel han arribat a demanar que es convoqui un concurs internacional per crear la plaça de director artístic, amb l'objectiu que el Palau torni a ser "el temple de la música catalana".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.