Cultura

La síndrome de Pequín

Comunicació

Televisió Espanyola ha rendibilitzat l’adquisició dels drets de retransmissió dels Jocs Olímpics de Pequín: si no ho ha fet en l’àmbit econòmic, sí que és segur que el seguiment de les competicions li ha sigut profitós a l’hora de fer els recomptes d’audiència.
Segons les dades d’audiència del mes d’agost que elabora Taylor Nelson Sofres (TNS), TVE-1 ha sigut el canal més vist a Catalunya aquest mes passat, amb una quota de pantalla del 15,9 per cent, que és un 2,3 per cent més alta que la del juliol.

En uns moments, els actuals, en què l’atomització de les audiències és un fet tan constatable com imparable, aquest increment dóna una idea exacta de l’expectació que ha despertat la cita olímpica entre la població teleespectadora.
 

La 2 també puja
Al seu torn, La 2 no ha sigut aliena a aquesta injecció de competitivitat: del 4 per cent de quota de pantalla que va enregistrar al juliol ha passat al 5,2 amb què ha tancat l’agost.

Es miri com es miri, des del punt de vista de l’audiència estricta, l’aventura olímpica ha sigut satisfactòria per a la televisió pública estatal, amb l’afegitó que l’empenta ascendent de TVE-1 ha fet fora Tele-5 del lloc com a canal més vist en què amenaçava de perpetuar-se.
 

Pel ‘Manifiesto’?
Això es perfectament comprovable: a Catalunya, la quota de pantalla de Tele-5 ha patit una ensulsiada que l’ha dut des del 18,4 per cent del juliol fins al 14,7 de l’agost.

Tot i amb això, queda en l’àmbit de l’incert si aquesta caiguda en picat és una resposta ciutadana al fet que Tele-5 va adherir-se amb publicitat a l’enèsim manifest en defensa del castellà promulgat des de la intel·lectualitat nacionalista espanyola.

Pel que fa a la resta de canals, les quotes de pantalla no han experimentat alteracions notables: a l’agost, en l’àmbit dels canals generalistes, Antena 3 TV ha fet un 15,2 per cent; TV3, un 11,9 per cent; Cuatro, un 7,8 per cent, i La Sexta, un 3,9 per cent.

Al seu torn, el segon canal de Televisió de Catalunya, el K3/33, tanca l’agost amb un 2,9 per cent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.