Cultura

Mirador

Lloança a les webs de les editorials

Admeto que de vegades tinc rampells d'intransigència i que em costa fer un pas cap al futur pel que fa a determinades tecnologies. Bé, més que a les tecnologies, m'oposo a formar part de xarxes que la societat imposa; si et deixes... Dit això, hi ha un espai multimèdia amb què sovint interactuo, podríem dir que l'he vist créixer, i el vull lloar: les webs de les editorials. Poder accedir de manera pràctica a tota mena d'informacions ens facilita molt la feina als que ens dediquem a parlar de llibres. N'hi ha de millors i de pitjors, com en tot. Algunes s'entesten a amagar el nom dels traductors, altres pengen unes reproduccions de les portades tan petites que no les pots utilitzar, també hi ha les que tenen un cercador perepunyetes...

En general, però, són pàgines estèticament agradables, funcionals i, d'un temps ençà, afegeixen documents sonors, com ara entrevistes a escriptors, o vídeos promocionals en què els autors ens expliquen la seva obra o els mateixos editors les novetats de la temporada. Les visites no professionals també poden ser satisfactòries.

Fa pocs dies vaig rebre una reedició en format de luxe de Tom Sawyer i Huckleberry Finn, les dues obres més famoses de Mark Twain, que l'editorial La Galera ha publicat amb il·lustracions de Meritxell Ribas. Aviat en parlaré al suplement Cultura, però per anar fent boca podeu visitar la pàgina (http://www.lagalera.cat) i mirar el vídeo, més ben editat del que solen estar-ho, en què la il·lustradora explica la tècnica que utilitza per als seus treballs, el grattage. Un vídeo d'aquest mena vol ser promocional, però també pot resultar didàctic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.