cultura

reus

cinema

Els films locals centren l'atenció del Memorimage

El festival acaba avui amb la projecció de les últimes pel·lícules i el lliurament dels guardons

Molt bona acollida de públic va tenir ahir la projecció dels sis films de la secció amb què el Memorimage, el festival de cinema amb imatges d'arxiu, torna a donar enguany, després de no fer-ho l'any passat, una oportunitat als realitzadors locals perquè presentin les seves creacions. Són sis els films que es van presentar a la secció Memorireus, tots ells dispars en temàtica i estil “per oferir una àmplia panoràmica de la producció audiovisual local”, segons el programador de la secció, José Carlos Suárez.

Així, el tortosí Marc Igual va presentar el film experimental A.K.A. Família Nuclear, sis minuts intensos de muntatge d'imatges que serveixen per donar forma a un presumpte documental japonès sobre l'energia atòmica. El film va deixar una mica fred el públic, que va ser més receptiu a les altres propostes de la secció, totes documentals. És el cas de La II República a la Selva del Camp, una proposta de Quim Masdeu que recull en una hora els breus però intensos anys republicans que va viure aquest poble del Baix Camp. Un film que aclapara per les dades que oferix i que és una llàstima que no inclogui, perquè no se n'han trobat fins ara, imatges en moviment de l'època filmades al poble. Tampoc no recull, per la mateixa raó, imatges en moviment del cardenal Vidal i Barraquer el documental dedicat a la seva persona, que, dirigit per Josep M. Pagès, es va estrenar fa un any a Cambrils i ahir es va passar a Reus.

En canvi, imatges a dojo són les que conformen Festa Major de Reus. La memòria d'un poble i Reus als anys 40. Records d'una ciutat, dos films que molts reusencs ja han vist i que tenen la factura visual de la productora Juan Desafinado i el treball minuciós del documentalista Pedro Nogales. L'últim film projectat també va ser el ja conegut Whiskyn's 360°, una visió dels disset anys de trajectòria musical del grup, i que firma David Fernández.

El festival acaba avui amb la projecció dels films Resistance in Haider Country, Barcelona era una fiesta i 16 memorias i el lliurament de premis al Teatre Bartrina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.