cultura

El Bloc proposa que la Generalitat declare les Normes de Castelló com a Bé d'Interés Cultural

El partit nacionalista plantejarà la iniciativa en el ple de l'Ajuntament de Castelló

El portaveu del Bloc a l'Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha presentat una proposta per què siga debatuda en el ple del consistori on es plateja a la Generalitat que inicie els tràmits per declarar Bé d'Interés Cultural les Normes de Castelló (1932), en la modalitat de bé immaterial.

“Van representar un esdeveniment decisiu, un pas endavant cabdal que iniciava el camí que havia de portar el valencià des de la situació de marginació en què es trobava fins a la possibilitat de ser utilitzat en tots els àmbits socials. Tot un exemple cívic ofert al conjunt dels valencians per part dels signants , un acord les conseqüències del qual hem pogut gaudir les generacions posteriors”, ha destacat Nomdedéu.

El nacionalista, a més, planteja que la Generalitat inste al Consell Valencià de Cultura, la Universitat Jaume I i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua per tal que s'hi pronuncien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.