cultura

Àngels Gregori presenta el seu darrer poemari a Oliva i ompli el teatre Olímpia

L'obra ha guanyat el premi Alfons el Magnànim de 2010 i està editada per Bromera

El divendres 26 de novembre la jove poeta olivana Àngels Gregori va presentar, al teatre Olímpia d'Oliva, el seu nou llibre de poemes titulat New York, Nabokov & biciclectes, premiat amb el guardó Alfons el Magnànim de poesia en valencià 2010 i editat per Bromera.

El pati de butaques del teatre es va omplir gairebé al complet per assistir a la posada en societat d'aquesta nova publicació. La jove autora va estar acompanyada per la regidora de Cultura d'Oliva Rossanna Torres, les escriptores Teresa Pous, Teresa Pasqual i Ana M. Diz, i l'editor de Bromera Joan Carles Girbés. Cadascun d'ells va introduir el públic en facetes distintes sobre l'autora, la seua obra i, concretament, sobre el seu nou poemari.

Joan Carles Girbés va elogiar la precocitat de l'autora en teixir una bibliografia que compta ja amb tres llibres propis premiats, i poemes guardonats inclosos en edicions de poemaris col·lectius. Per la seua banda, Teresa Pous i Ana M. Diz van analitzar detingudament la nova obra de Gregori. Pous va destacar la senzillesa, la naturalitat, la maduresa i la rotunditat dels versos. Ana M. Diz va enfocar el seu anàlisi en l'estructura del poemari que considera rodona i alhora oberta a les emocions de l'autora i també va insistir en la construcció puer-senex de les poesies i l'impacte d'algunes de les idees que es proposen. Després, Teresa Pasqual va agrair a Àngels la invitació a la taula, i va desvetllar als assistents un projecte poètic de col·laboració entre ambdues.

Per últim, Gregori va explicar que el llibre parla de New York com a metàfora de la metròpolis on tot és possible i com un racó on vessar l'intimitat, i va dir també que l'obra tracta la memòria com una festa de records i d'oblits. Seguidament, va llegir alguns dels poemes del llibre i va agrair als membres de la taula i al públic la seua assistència i suport a l'acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.