De les coves a Can Xerric
Serinyà condicionarà una casa com a museu per atraure els visitants del recinte prehistòric al poble
Per les coves de Serinyà, anualment hi passen cap a 14.000 visitants que solen deixar els vehicles a l'aparcament del mateix recinte però rarament es desplacen fins al poble. La vella aspiració –mai no aconseguida del tot– que els establiments del nucli de Serinyà es beneficiïn del poder d'atracció de les coves, ha fet que l'Ajuntament hagi muntat, a la plaça de Sant Andreu, una exposició permanent que completi la informació que es facilita al recinte del paleolític, i ho ha provat de fer a partir de materials que s'hi han recollit.
També biblioteca
Aquest petit museu estarà a can Xerric, un edifici municipal en què a la planta baixa hi ha el casal d'avis, però que té les dues plantes superiors buides. L'exposició serà a la primera planta. A la segona, hi faran una biblioteca. “Can Xerric ha de servir tant per als visitants com per a la gent del poble”, explica l'alcalde, Josep Antoni Ramon. El futur complex completarà l'oferta del poble en equipaments públics, un cop s'ha acabat remodelar can Beia.
Primer, l'estructura
Els treballs començaran amb una remodelació interior i la renovació de la coberta. De fet, de l'edifici, que és el resultat d'haver ajuntat dues cases, pràcticament només en quedaran els murs exteriors. Les obres també s'aprofitaran per modernitzar tant els espais del casal d'avis com les altres sales de la planta baixa, que seran polivalents. El projecte complet ha estat valorat en un milió d'euros, però com que encara no hi ha finançament, ara com ara i a curt termini només se'n podran executar les obres estructurals, per a les quals sí que hi ha recursos econòmics de diverses administracions.