cultura

Jordi Savall ha guanyat un Grammy amb l'obra 'Dinastia Borja'

El dilluns 14 de febrer, en l'Staples Center de Los Ángeles, el musicòleg i compositor català Jordi Savall va ser guardonat amb un premi Grammy de la música amb l'obra Dinastia Borja. Església i poder del Renaixement. Un treball que el compositor va enregistrar per encàrrec de l'Ajuntament de Gandia i va estrenar a la ciutat, al gener de 2010, amb motiu del Vé Centenari.

Savall va competir per el guardó en la categoria Millor Actuació de Xicotet Format de gènere clàssic amb altres quatre treballs: Ceremony And Devotion-Music For The Tudors, Trondheimsolistene-In Folk Style, Victoria: Lamentations Of Jeremiah i Whitacre, Eric: Choral Music.

La discogràfica Alia Vox ha segellat l'obra, que dirigeix el mateix Savall, i en la qual participen el grup Hespèrion XXI i la Capella Reial de Catalunya. En aquest treball col·labora també el poeta Josep Piera, que conjuntament amb el musicòleg, va realitzar el llibre-disc guanyador que conté il·lustracions, textos i música que transporta a l'època del Renaixement.

Aquest treball posa en valor la música que sonava en la Cort dels Borja que s'ha recuperat a través d'un treball de dos anys d'investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.