cultura

tarragona

Els videoartistes també competiran al festival REC

El certamen cinematogràfic, que celebrarà la seva onzena edició del 29 d'abril al 7 de maig, homenatjarà amb una mostra el cinema alemany

El festival de cinema REC de Tarragona, que obrirà la seva onzena edició el pròxim 29 d'abril, farà créixer enguany la seva programació competitiva amb la incorporació d'una nova secció, que posarà l'accent en l'experimentació. Es tracta de la secció titulada Box to box, i que estarà dedicada a aquells cineastes que procedeixin del món del videoart i que presentin el seu primer film. En aquesta primera edició de la secció, ja està confirmada l'estrena a l'Estat del debut al cinema del videoartista canadenc Daniel Cockburn, You are here, que ja s'ha projectat als festivals de Toronto i Locarno, on ha estat aclamada per la crítica.

Aquesta nova proposta se sumarà a d'altres seccions competitives del REC ja consolidades, encapçalades pel Concurs d'Òpera Prima Internacional, que és l'eix principal del festival. Els organitzadors, l'entitat Play Acció Cultural, van confirmar ahir que aquesta secció tindrà una altra estrena d'àmbit estatal: el film italià Et in terra pax, debut cinematogràfic dels crítics de cinema Matteo Botrugno i Daniele Coluccini i que ve també d'una trajectòria d'èxit a d'altres festivals, com ara la Biennal de Venècia i el festival de Tòquio.

Altres seccions que repeteixen són el REClanuí (Concurs de Live Cinema), els premis per a curtmetratges i la Nit Bizarra, dedicada a la sèrie Z.

Mostra sobra l'UFA

Com cada any, les projeccions estaran complementades per una exposició sobre el món del cinema que, en aquest cas, s'instal·larà a l'Antiga Audiència i homenatjarà els estudis alemanys UFA en el centenari de la seva creació. La mostra, titulada Cent anys d'UFA (1911-1945): dels mestres als nazis i Hollywood, mostrarà fotografies i cartells de films dels grans directors dels estudis, com són Firtz Lang, Josef von Sternberg o Murnau, alguns dels quals van haver d'emigrar als Estats Units davant de la pressió del nazisme. Als estudis de la UFA es van produir clàssics com Metròpolis, de Lang o L'Àngel Blau, de Von Sternberg.

Estrenes també a internet

Tots els llargmetratges i curtmetratges que es projectin durant la pròxima edició del REC, que es tancarà el diumenge 7 de maig amb un espectacle de producció pròpia, es podran veure per internet a través del catàleg en línia Filmin. Les produccions estaran disponibles, mitjançant la modalitat de pagament per visionat, vint-i-quatre hores després de la projecció i durant quinze dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.