cultura

tarragona

Una biografia fictícia sobre John Lennon obrirà demà el festival REC

Sis espectacles audiovisuals en viu previstos dins del quart premi de Live Cinema

La programació nocturna del Reclanuí s'amplia un cap de setmana

Tarragona inaugurarà demà nou dies dedicats al cinema amb l'inici del festival de cinema REC, l'únic de tot l'Estat especialitzat en primers treballs de directors internacionals. El festival s'obrirà amb la preestrena precisament del primer film de la videoartista Sam Taylor-Wood, Nowhere boy, que s'estrenarà a les sales de cinema a finals de maig amb el títol d'El joven John Lennon. La cinta, de fet, és una biografia fictícia del membre dels Beatles, i es projectarà fora de competició però dins de la nova secció paral·lela, Box to Box, dedicada a videoartistes que fan el salt al llargmetratge.

L'acte d'inauguració, que tindrà lloc un cop més a l'escenari a l'aire lliure del Pla de la Seu (estrenat l'any passat amb motiu del desè aniversari), el presentarà l'actriu Nora Navas, i suposarà l'arrencada oficial de la secció principal del concurs, Opera Prima, en què participaran onze films. Entre els membres del jurat hi haurà la productora sueca Katinka Faragó, coneguda pel seu treball en els darrers films d'Ingmar Bergman. “Hem volgut donar un impuls a les seccions competitives, amb un comissariat més marcat”, va detallar el director del festival, Javier García Puerto.

Dos nous premis

L'organització del certamen, l'entitat Play Acció Cultural, va fer pública ahir la programació de l'altra secció competitiva principal del festival, Live Cinema, que aplegarà un total de sis espectacles audiovisuals en viu que es podran veure dins de la programació nocturna Reclanuí els dies 5 i 6 de maig. Totes dues seccions competitives incorporaran a més dos nous premis al seu palmarès. Per una banda, la secció Opera Prima estrena el premi del públic, que consistirà en una dotació de 3.000 euros per a distribució no comercial del film, i l'edició en DVD del llargmetratge. Pel que fa a la secció Live Cinema, la novetat serà el premi Emergent-Hangar, atorgat pel centre d'art Hangar a l'obra amb més projecció, i amb una dotació de 1.000 euros, a banda d'una residència artística al centre.

La vessant competitiva del REC es tanca amb el concurs de curtmetratges, amb més de trenta propostes a competició en quatre seccions (ficció, documental, videoart i el premi local Tinet).

Pel que fa als actes paral·lels, el Reclanuí guanya més presència amb un segon cap de setmana d'actes alternatius, completats amb la Nit Bizarra del 4 de maig. La part formativa arribarà amb el seminari, amb el títol Back to the future, dedicat als nous gèneres i formats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.