Cultura

Melendi, al Festival d'Ascó

El quart Summer Festival, que se celebrarà els dies 15 i 16 de juliol, s'amplia i inclou un concurs de maquetes

“Preveiem que vinguen unes 10.000 persones. Quants diners val això?”

L'Ajuntament d'Ascó ha fet un altre pas endavant en l'organització del que ja serà el quart Summer Festival d'Ascó, al camp de futbol municipal. L'ha canviat de dates traient-lo del programa de festes majors i traslladant-lo al mes de juliol, i l'ha ampliat d'un a dos dies que seran el 15 i 16 de juliol. Aquesta ampliació no ha anat en detriment dels grups que hi porta. Així, el cap de cartell serà el cantant d'origen asturià Melendi, amb la seua particular rumba, que barreja influències del rock, el pop i el flamenc. Els altres artistes que hi participaran són Malú, M-Clan, La Guardia, els Pets i El Pulpo. Tots ells actuaran el dissabte 16 de juliol. Divendres, dia 15, obriran el festival Celtas Cortos acompanyats dels deu finalistes del concurs de maquetes, una altra novetat del Summer Festival d'Ascó d'enguany.

“L'objectiu és promocionar el municipi des d'una vessant cultural”, explicava ahir a la tarda el regidor de Festes d'Ascó, Pau Serrano, que assenyalava que aspiren a rebre unes 10.000 persones “que durant dos dies faran estada a Ascó”, va remarcar Serrano. El consistori, com ja va fer l'any passat amb el concert d'Estopa, donarà un euro per entrada, que aquesta vegada anirà a parar a l'Associació de Rehabilitació i Educació Especial Jeroni de Moragas de Móra d'Ebre. L'any passat els van donar a una ONG de suport als damnificats pel terratrèmol d'Haití.

Ara bé, Serrano no va voler avançar el pressupost que el consistori destina a aquest festival. “No ho sabem, perquè l'organitzem coordinadament amb una productora”, va assenyalar, i va lamentar que algun partit polític ara en campanya denunciés que l'Ajuntament d'Ascó està llançant els diners amb aquest festival. “Quants diners val portar a Ascó milers de persones?”, es preguntava Serrano, que assenyalava també que el resultat del que pose l'Ajuntament dependrà també de les entrades venudes, que costen 25 euros l'anticipada i 35 a taquilla.

Siga com siga, el pressupost d'Ascó dóna per a això i per a molt més. Gràcies a la nuclear, el municipi va aprovar per enguany un pressupost de 17,5 milions d'euros, el tercer més gran de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.