Cultura

La contraportada

Morin els nuvis!

Paco Plaza roda ‘REC 3: Génesis', la tercera entrega de la rendible sèrie terrorífica de Filmax, que està ambientada en un casament

“Mi novio es un zombi, es un muerto viviente...”, cantaven Alaska i Dinarama als anys 80... Una lletra que podran subscriure els protagonistes de REC 3: Génesis, Leticia Dolera i Diego Martín, que interpreten una parella d'angelicals nuvis que veuen com el seu enllaç matrimonial esdevé escenari de la terrorífica infecció que alimentava les històries de REC i REC 2. Segons el director Paco Plaza, “m'interessava situar el màxim horror en un dia de màxima felicitat: el terror funciona quan t'hi impliques emocionalment”.

El cineasta parla tan poc com pot del que es trobaran els espectadors de REC 3: Génesis, ja que “part de l'èxit de la saga s'ha degut a l'efecte sorpresa”. Però avança que vol ser “molt respectuós amb el llegat de les anteriors, mantenint el que ha funcionat i aportant-hi alguna cosa nova”. Per exemple, “hi ha més dosis de comèdia, i una certa evolució cap al gènere aventurer”. I, sobretot, la pel·lícula aparca una mica la claustrofòbia dels films precedents, porta l'acció a un escenari més obert i fa que en bona part es desenvolupi a plena llum del dia.

La pel·lícula s'està rodant amb l'expectació lògica en una franquícia que ha tingut un gran èxit internacional i de la qual Hollywood ha arribat a fer una versió. Plaza admet que el cinema de terror de l'Estat espanyol “està vivint una edat d'or, i hem de donar les gràcies a la gent que en anys més difícils s'anaven obrint camí en el gènere a cops de matxet, com ara Narciso Ibáñez Serrador o Paul Naschy”.

Produïda novament per Filmax, la tercera entrega d'aquesta saga es roda aquests dies a l'antic casino de Sant Pere de Ribes. REC i REC 1 van ser dirigides conjuntament per Plaza i Jaume Balagueró, segons el primer “per accident; després de la primera vam dir que no faríem una seqüela i que no dirigiríem junts, i la nostra credibilitat es va ensorrar. Ara teníem dues idees que mereixien ser rodades, i hem decidit tenir-ne la custòdia compartida i dirigir-ne cada un una”. Així que Balagueró consta com a productor creatiu de REC 3: Génesis i dirigirà en solitari REC 4: Apocalipsis. D'altra banda, Plaza subratlla un dels avantatges de dirigir sol: “Cobres el doble”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.