Cultura

Propostes molt més agradables

La falta d'idees alternatives provoca escenes tan desagradables com les protagonitzades pels Mossos a la plaça de Catalunya. Si l'excusa per repartir llenya era la neteja de la plaça, els responsables polítics haurien pogut posar una mica d'imaginació a l'afer i trobar una solució més pacífica a gust de totes les parts implicades. Per exemple, aprofitar que durant aquests dies es feia a la ciutat el San Miguel Primavera Sound per organitzar un concert especial d'una banda de casseroles amb entrada lliure per a tots els “indignats”. Així, mentre es feia dissabte al centre de la ciutat, ocupants i policies gaudirien d'un merescut moment d'esbarjo comú.

El San Miguel Primavera Sound no necessita d'aquestes solucions per batre rècords d'assistència. Ara resulta que atrau una quantitat considerable d'estrangers, una situació que els deu obrir les portes de la caixa forta del Patronat de Turisme. De tota manera, la injecció de diners que reben de les institucions ja és força important. El cartell certifica el gran nivell de la programació. Això sí, fins i tot les estrelles més importants han demanat no coincidir amb la final de la Champions. Per motius de seguretat, l'organització del festival va acabar cedint a emetre el partit en una pantalla gegant. Era massa perillós viure un èxode massiu de milers de persones en pocs minuts, a la recerca d'un bar o d'una televisió per les rodalies del barri.

A més, per sort, van solucionar el problema de les targetes moneder que funcionaven amb màquines de recàrrega. Va anar d'un pèl que no deixen plomat la meitat del públic.

Avui en dia ningú, ni tan sols la cultura més populista i popular, pot lluitar contra el futbol. Tot es paralitza, i més en un matx tan important com el d'ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.