Cantata i ‘suite' del Gironès
L'Escola Municipal del Gironès ofereix avui un doble concert de final de curs
Arriba el final de curs i què millor que celebrar-ho amb un concert. O dos, com és el cas de l'Escola Municipal del Gironès (EMG), que aquest any ha dividit el tradicional concert que tindrà lloc a la sala simfònica de l'Auditori de Girona en dues sessions: l'una al migdia (12.00 h) i l'altra a la tarda (18.30 h). El motiu? la doble presentació de dos projectes ambiciosos que han fructificat alhora, com són una cantata i una suite.
Primerament, en el primer concert es presentarà el conte Anem a fer migdiada! Cantata per a una tarda d'estiu, una obra que estrenarà conjuntament la Jove Orquestra del Gironès (JOG) i l'alumnat de l'EMG, que la cantarà. Es tracta d'una composició musical d'Ultano Gómez, amb text d'Albert Riera, il·lustració de Montse Mayol, que es converteix en la primera publicació editada per l'EMG i la JOG. La cantata és un text musicat que endinsa el lector en una bonica narració entre un nét i una àvia estructurada en cinc peces (cinc contes) en el marc dels cinc continents del planeta. El llibre, que s'ha posat a la venda, tant funciona com un text per ser llegit o com una composició per ser cantada, al gust del lector.
El somni fet realitat
A la tarda, els espectadors tindran un altre regal per a les oïdes amb l'estrena de l'obra Suite Gironès. Serà un concert a càrrec de la Jove Orquestra del Gironès, l'Escola de Cobla i Tradicional del Gironès i l'alumnat, amb una actuació prèvia de l'Escola de Guitarres del Gironès. En paraules del vicepresident de l'EMG, Albert Riera, l'obra, recollida en CD, “s'ha convertit en el somni més ambiciós de l'EMG, materialitzat per la JOG, fruit del treball rigorós de compositors de les nostres contrades”. Deu peces conformen aquesta suite, en la qual han participat diversos compositors de les comarques gironines, i ha estat escrita amb la voluntat d'ampliar el repertori musical per a aquests tipus de formacions i amb el desig explícit d'“estimular la creació musical dins el territori”.