cultura

Morella renova el Museu del Sexenni

L'Ajuntament ha millorat les conduccions subterrànies i ara renovarà els continguts

L'Ajuntament de Morella està millorant el Museu de “Sis en Sis”, per a poder promocionar el Sexenni entre els turistes que visiten la ciutat, durant el proper any. Les instal·lacions presentaven problemes en les conduccions subterrànies, que ja s'han esmenat. La pròxima fase d'actuació serà la renovació i ampliació de continguts.

Per això, la ciutat realitzarà distintes presentacions i accions promocionals fora de la localitat, però també intentarà atraure als visitants que coneixen Morella al llarg de l'any. Cal tenir en compte que en any de Sexenni es reben més visites a este museu, per la qual cosa la municipalitat vol millorar la seua imatge i continguts.

El Museu es va inaugurar l'any 1993 i, des de llavors, s'ha convertit en el principal lloc de la localitat per a conéixer la història del Sexenni. En estos moments, presentava problemes en les conduccions subterrànies que produïen filtracions. Per mitjà de la intervenció, ja s'han millorat estes deficiències i, ara es treballa en els nous continguts. Per a escometre l'actuació, s'ha decidit esperar que finalitzara l'època estival, per a tancar la instal·lació quan hi ha un menor nombre de visitants.

Cal assenyalar que en el museu es fa un recorregut per l'origen de la història del Sexenni, amb les explicacions de la tècnica del paper arrissat, l'elaboració de tapissos, les danses o els distints protagonistes de la festa. En l'interior del museu, també hi ha una exposició sobre dolçaines de la localitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.