cultura

Mazanet estrenarà un documental amb l'última entrevista a l'expresident Monsonís

“Les veus de la nit”, explica les hores de tensió que van viure quatre periodistes radiofònics la nit del 23F, mentres mantenien el senyal obert

El quart documental del realitzador vila-realenc Xavi Manzanet, Les veus de la nit, s'estrenarà oficialment el dilluns14 de novembre a partir de les 22 h en l'Auditori de Vila-real, després de ser un dels 31 treballs seleccionats per l'organització de Cineculpable.

El film conta les hores de tensió i incertesa que van viure quatre professionals de la ràdio després de la seua decisió de no acatar les ordres imposades pels colpistes la nit del 23-F, fet que els va convertir en l'única emissora del País Valencià que va seguir informant durant tota la nit.

A més dels quatre protagonistes —Joan Soler, Xavier Manzanet, Manuel Molina i Gonzalo Juan— el documental compta amb altres testimonis com el del vila-realenc Pasqual Bernat, que es trobava llavors complint a València el servei militar i va ser mobilitzat amb els carros de combat per part del capità general Milans del Bosch, o també, el del president del Consell i diputat per Castelló en 1981, Enrique Monsonís, mort poc després de realitzar l'entrevista.

L'escriptor Vicent Pitarch o l'exalcalde de Vila-real, Batiste Carceller, són altres dels protagonistes que intervenen en la pel·lícula. El grup de rock Malnom ha col·laborat en la banda sonora, mentres que la Unió de Periodistes Valencians ha autoritzat l'ús d'imatges i arxius sonors de l'època.

Per a Manzanet aquest és un treball que “ofereix la visió més descentralitzada del 23-F, amb testimonis propers i històries increïbles de persones que van tindre un important paper en defensa de la llibertat i que han passat desapercebudes”.

Manzanet ha assumit totes les parts de la producció perquè volia estrenar el documental fent-lo coincidir amb el 30 aniversari de l'efemèride.

El realitzador torna a competir en Cineculpable amb Les veus de la nit, després de l'èxit del seu primer documental La Terra Promesa, que en 2008 va aconseguir cinc premis al llarg de la geografia espanyola, entre els quals destaca el concedit per la plataforma Nuevos Realizadores del Círculo de Bellas Artes de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.