El mil·lenari oli empordanès
L'oli, un dels productes gastronòmics fonamentals de la dieta mediterrània, tan prolífic a les comarques gironines, centra el dossier del nou número –el sisè– de la revista Alberes. Les 45 planes, a través de les quals s'ofereix una visió àmplia i concisa d'aquest món que té milers anys d'història i que tant defineix el paisatge empordanès, tant tracten, entre molts altres temes, de l'oli de Pau com de la tradició oliera de Ventalló, els olivassos de Cadaqués o el trull d'en Baserda de Vilafant. El reportatge també fa un repàs de les oliveres majestuoses i de com de la morcada se'n fa sabó. En altres seccions de la revista també hi ha articles dedicats a Nemesi Solà, flequer i pastisser de Sant Pere Pescador i a la família Gelabert, grangers i pagesos, de Castelló d'Empúries. La presentació del dossier tindrà lloc avui, a les 7 de la tarda, a la Societat La Fraternal d'Espolla, coincidint amb la celebració de la Fira de l'Oli i l'Olivera.