cultura

La música n'és l'eix

L'Orquestra Fireluche, Jokebox i l'ESCAC són els noms propis de la 12a Mostra d'Animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva, que tindrà lloc del 3 al 5 febrer

La cita ineludible és la 8a edició del Correcurts, convertit en un referent i en un dels seus puntals

Sempre s'ha dit que Cassà és terra de músics i la Mostra d'Animació i Curtmetratges de Cassà (MACCA), que enguany celebra la dotzena edició, farà honor al títol situant com a eix vertebral del programa la música. Concerts, projeccions de videoclips i tallers musicals seran, doncs, protagonistes d'aquesta mostra que tindrà lloc aquest cap de setmana que ve, del 3 al 5 de febrer.

Carles Brucet i Josep Ferrer, membres del Cine Club 8 1/2 responsable de l'organització, van presentar ahir al Museu del Cinema el gros d'activitats que envolten aquest certamen que, malgrat el baix pressupost, suplert amb grans dosis d'enginy i sobretot dedicació, manté la seva vocació i ambició didàctica i pluridisciplinària.

El tret de sortida d'aquesta mostra tindrà lloc aquest divendres, a l'Auditori Sala Galà (22 h), amb la projecció d'una sessió de curtmetratges realitzats per alguns dels alumnes més destacats de l'Escac, escola de referència i pilar fonamental del camp audiovisual català. Entre altres, es podran veure treballs de directors que ja tenen cert renom, com poden ser Kike Maíllo (Eva), J. A. Bayona (El orfanato), Mar Coll (Tres dies amb la família), Elena Trapé (Blog) i Rosa Aguilar (Lo mejor de mi). Paral·lelament, i com a aparador de l'audiovisual que es fa arreu actualment, es projectaran a diversos bars i establiments de Cassà una àmplia selecció dels millors videoclips del segell discogràfic Bankrobber –que celebra el desè aniversari–, amb peces d'artistes com Mazoni, Sanjosex Guillamino o Els Surfing Sirles.

L'endemà dissabte, la cita ineludible tornarà a ser el concurs de curtmetratges ràpids Correcurts. Amb ell, molts creadors, jovers directors i simple aficionats (o no) a l'audiovisual participaran en aquesta activitat pionera que molts altres festivals han instaurat i que, aquí, té una dotació en premis de 1.300 euros. Com sempre, el marc on s'ha de rodar tornarà a ser la vila de Cassà, mentre l'objecte a filmar resta a l'incògnita. Com a novetat, el grup de percussió cassanenc Retruny amenitzarà l'inici del concurs al seu epicentre, la plaça de la Coma. Diumenge, a les set de la tarda, al Teatre Puig d'Arques, es donaran a conèixer els guanyadors i se'n projectaran els seus treballs.

Pel que fa als tallers, l'ànima del certamen, mentre uns es faran al llarg d'aquesta setmana a les mateixes escoles del poble, els que estan oberts a tothom es faran durant la mateixa tarda de dissabte, a partir de les 16.30 h al Teatre Municipal Puig d'Arques. Tallers d'animació amb plastilina, de postproducció amb imatge real, maquillatge, manualitats amb l'Escola d'Art i construcció d'instruments musicals són alguns dels que es faran. També, com és habitual, Cinètic hi oferirà una sessió d'animació infantil de gran qualitat, amb treballs d'arreu del món.

Un altre dels plats forts de la jornada arribarà amb l'actuació de l'Orchestra Fireluche, la formació de la Cellera de Ter que presentaran el seu nou disc D'un llonguet un pa de quilo, amb una gran influència del llenguatge audiovisual, i el nou videoclip, protagonitzat per ninots de drap. Tancarà la tarda el taller que oferirà l'estudi d'animació Kotoc, creadors de la sèrie de TV3 Jokebox, que projectaran els seus treballs, alguns d'inèdits.

Finalment, diumenge, la Jove orquestra de Cassà oferirà un concert amb repertori de música de pel·lícules, i durant la projecció dels Correcurts es farà el lliurament del sisè premi Domènec Torrent i Gelmà, enguany atorgat al Cinema Casal de Torelló, una iniciativa de nova creació que ha permès tornar les projeccions de cinema a la població osonenca després de 30 anys sense fer-se-n'hi.

Totes les activitats són gratuïtes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.