cultura

rock

Crònica

Ball psicodèlic al Palau

Sidonie és d'aquelles bandes a les quals no agrada deixar indiferent a ningú i que es proposen convertir cada concert en un acte únic per quedar en la memòria de l'espectador. Una tàctica que fan servir des que van començar, a principis del segle XXI, i que no van voler desaprofitar en una oportunitat única com és tocar per primer cop al Palau de la Música. Dimarts, Marc Ros, Jess Senra i Axel Pi van decidir convertir l'edifici modernista en un ball de màscares, i van convidar des de les xarxes socials tot el públic a animar-se a fer un concert especial, i la resposta va ser força vistosa i imaginativa.

Possiblement el Palau de la Música els va quedar gran per a una proposta que sempre ha viscut millor dins l'ambient d'un club. Van quedar moltes butaques buides, sobretot al tercer pis, però el trio barceloní va saber aprofitar el moment i l'espai amb un espectacle inapel·lable en què va mostrar totes les seves múltiples facetes. Durant les prop de dues hores del concert van tenir l'oportunitat de mostrar-se detallistes amb la petita però complexa simfonia en vuit actes que és Bajo un cielo azul (de papel celofán) o destralers a la part final de El Bosque; també van quedar com a bons improvisadors interpretant sense cap mena d'amplificació l'All I have to do is dream dels Everly Brothers al mig de la platea o cantant Carnaval a capella. Amb un sentit de l'espectacle que va anar pujant durant tot el concert, també van tenir temps per recuperar antigues disfresses per donar un caire encara més psicodèlic a Sidonie goes to Varanasi o mostrar el seu amor pel pop contaminat amb Costa Azul, Un día más en la vida, la cerimonial El aullido, la brillant Perros, o recuperant Los olvidados. Tot, sense deixar-se a casa les seves particulars dosis de seducció i un orgull que es transforma en una convincent actitud rockera a sobre de qualsevol escenari. En el seu darrer treball, El fluido García, s'han endinsat en un món més oníric però també abrupte i han recuperat la força dels inicis i el format de trio amb el suport de David T. Ginzo a la guitarra, teclats i segones veus. Si a Barcelona encara queda una banda de rock & roll amb cara i ulls, actitud escènica irrebatible, una bona imatge i un bon grapat de cançons que superen el pas del temps, aquests són els Sidonie.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
patrimoni

Salou instal·la jardineres inspirades en el modernisme

Salou
cultura

Tretze programes de la festa major de Vilafranca del Penedès, amb sorpresa de joia

Vilafranca del Penedès
Música

Marta Shanti guanya el 45è Concurs de Cançó de Salitja amb “Fada negra”

Salitja
música

Rosalía publica ‘New Woman’ amb la cantant tailandesa de k-pop Lisa

barcelona
patrimoni

Recuperen l’església romànica de Sant Julià d’Úixols de Castellterçol

Castellterçol
Arturo Gaya
CANTAUTOR I COFUNDADOR DEL GRUP QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES

“Entre ‘Eufòria’ i els festivals, la cançó d’autor no té espai”

La Palma d’Ebre
Aina Clotet
Actriu

“És essencial que sempre hi hagi veritat en l’actuació”

Barcelona
albumlàndia

Llibres i arquitectura molt ben explicats

Ciència-ficció

‘Alien: Romulus’ torna el xenomorf als seus orígens