Cantem junts per la nostra ciència
Aquest cap de setmana es posen a la venda les entrades per al concert del 8 de juny al Palau Sant Jordi, que vol fer història a Catalunya: Les nostres cançons contra la sida. Una vintena d'artistes, estrelles dels tres booms generacionals més populars de la música catalana –la Nova Cançó, el rock català i el pop actual–, han decidit posar les cançons més conegudes del seu repertori al servei de la lluita contra la sida. Fins i tot hi serà Lluís Llach, al costat de Pep Guardiola, una altra icona dels catalans. L'objectiu és omplir l'escenari i el recinte d'una gran representació de la societat catalana per cantar, tots junts, com una pinya.
Per què? Més enllà dels 16.000 malalts de sida a Catalunya, el que ha mogut els artistes, gent tan diferent com Sisa, Peret, Gerard Quintana, Sílvia Pérez Cruz, Els Amics de les Arts o Mishima, i tots els professionals de primer ordre que s'hi han implicat, és reivindicar la recerca tot i les terrorífiques retallades que pateixen la investigació i la sanitat públiques. Les investigacions contra la sida a Catalunya són capdavanteres a tot el món, i no és als EUA ni al Japó on s'està més a prop d'una vacuna definitiva, sinó a Can Ruti de Badalona o a qualsevol dels centres del nostre país on s'hi està treballant.
Aquest concert és, doncs, un cop de puny dels catalans per defensar el que necessitem. És un acte de llibertat, de la societat civil i per a la societat civil, perquè no ha nascut com una iniciativa programada de cap govern ni de cap institució ni de cap televisió que ens diu el que hem de reivindicar, sinó que és una demanda sorgida i organitzada des de la mateixa fundació Lluitem contra la Sida, pels metges i científics encapçalats per l'universal doctor Bonaventura Clotet. Gent que treballa al servei del nostre país i que no ho fa per penjar-se medalles, sinó perquè és la seva feina. Per això, si tenim un mínim de sensibilitat per la nostra ciència i la nostra cultura, hem de ser-hi.