cultura

L'obra de Teodor Llorente al Castell d'Alaquàs

L'exposició es pot visitar a la sala del Vilaragaut i està possible gràcies a la programació de la setmana del llibre d'aquesta localitat

L'exposició, que es pot contemplar a la sala dels Vilaragut, forma part de la programació organitzada per l'Ajuntament d'Alaquàs amb motiu del Dia del Llibre.

El Castell d'Alaquàs acull al llarg de tota aquesta setmana l'exposició itinerant “Teodor Llorente: patriarca de la Renaixença”, de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Es tracta d'una de les activitats incloses dins de la programació organitzada per l'Ajuntament d'Alaquàs amb motiu del Dia Internacional del Llibre.

La inauguració de l'exposició va tindre lloc el dilluns 23 d'abril al Castell d'Alaquàs a càrrec de l'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira Gacía Campos, i el comissari de l'exposició i professor de la Universitat de València, l'alaquaser Rafa Roca, qui va oferir prèviament una xerrada al voltant de la figura de Teodor Llorente.

Aquesta exposició és fruit de la celebració el passat any 2011 del centenari de la mort de Teodor Llorente i Olivares (1836-1911), capdavanter de la Renaixença valenciana i un dels escriptors més carismàtics i representatius de la literatura contemporània. Aquesta exposició recull la seua vida i obra a través de llibres, fotografies, pintures, gravats i tota classe d'objectes personals, on es descobreix la cara més oculta i expressiva de qui ha estat considerat no sols un dels escriptors i periodistes més influents del moment, sinó també l'iniciador de la poesia valenciana moderna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.