cultura

Una exposició sobre la Segona República arriba a l'Arxiu Municipal d'Ibi

Aquest Arxiu ha estat un dels que ha aportat materials per commemorar aquest fet històric

L'Arxiu Municipal d'Ibi acull l'exposició itinerant sobre la Segona República a Alacant. Divendres 11 de maig, a les 20 hores, tindrà lloc la inauguració i obertura al públic en les instal·lacions del mateix.

A l'abril del 2011 va tenir lloc el 80 aniversari de la proclamació de la República a Espanya i aprofitant l'esdeveniment, el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) va inaugurar l'exposició “Record d'una esperança. La Segona República a Alacant (1931-1936)”.

L'exposició va ser organitzada i coordinada per Juan Martínez Leal, Francisco Moreno Sáez i Mónica Moreno Seco i en ella van col·laborar nombrosos Arxius de la província d'Alacant, entre ells el d'Ibi, i l'Arxiu de la Democràcia. Després de la sea mostra a Alacant, va iniciar la seua itinerància pels municipis participants en la mateixa.

Procedent de Benidorm, l'Arxiu d'Ibi rep aquesta exposició que es compon de 18 panells amb textos explicatius i nombroses fotografies de l'època que adonaran del moment històric viscut a Alacant i en els municipis de la província durant els 5 anys que van des del 31 al 36.

L'Arxiu Municipal d'Ibi ha col·laborat aportant material dels seus fons, tals com documents il·lustratius de l'època, fotografies o fullets intentant personalitzar la informació de tipus genèric que ofereix la mostra amb les particularitats històriques d'Ibi.

Per part de l'Arxiu es considera molt interessant tant la col·laboració ja oferta al MUA com poder apropar-la ara a tots els iberuts, als quals convida a visitar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.