cultura

“Somnis trencats” és l'última novel·la de Jordi Sierra i Fabra

La col·lecció l'Espurna de l'editorial Bromera ha superat el centenar de títols amb aquest de l'escriptor català

La col·lecció de narrativa juvenil “Espurna” va nàixer només 2 anys després del llançament dels primers títols de l'editorial i amb l'afany de cobrir una quota de lectures per a joves més properes als seus interessos, com ara l'amor, l'amistat, la família o diferents temes socials.

Enguany aquesta col·lecció ha superat el centenar de títols publicats (arribà a aquesta xifra amb Fantasmes de llum, del gallec Agustín Fernández Paz) i, en aquest cas, l'última novel·la de Jordi Sierra i Fabra, Somins trencats, és la darrera obra publicada i la que fa 102 de la col·lecció.

L'escriptor català ens apropa aquesta vegada a la problemàtica de la mutilació genital femenina, mitjançant uns personatges versemblants i una font d'informació real: totes les dades referides a l'ablació que apareixen a la novel·la han estat extretes d'articles publicats durant l'última dècada als diaris El País i El Periódico.

La història comença amb una gran notícia: Niaga, adolescent d'una ciutat dormitori que viu a aquests habitatges construïts durant el franquisme i que reben els noms eufemístics de “cases noves”, viatjarà amb els seus pares al país africà d'on procedeix, Gàmbia. La seua millor amiga, Elsa, en tot moment dubta de les intencions reals d'aquest viatge i, en un temps record (tota la novel·la ocorre en només 5 dies) aconsegueix convéncer tothom que Niaga està en perill i que hauran d'afanyar-se per aturar aquest viatge. La novel·la indaga en la defensa dels drets universals, el respecte intercultural i l'enteniment a què hem d'arribar en un món globalitzat com el que vivim. Tot plegat, una novel·la que apropa un tema silenciat i incòmode als més joves, sempre amb un rerefons del dia a dia adolescent: els amors impossibles, les relacions insatisfactòries, la incomprensió dels pares i el valor de l'amistat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.