cultura

música

Judit Neddermann actua a l'Aphònica amb la ‘veritat' de Calders i Verd i Blau

La cantant maresmenca és la veu de The Gramophone Allstars, entre altres projectes

El disc ‘Cançons de la veritat oculta' es publicarà a la tardor

“M'agrada fer moltes coses, sempre tinc l'agenda plena i estic aprenent molt. Tinc la sensació d'estar fent dues carreres alhora: la que porto a terme al Taller de Músics, on l'any vinent acabaré el grau superior de l'especialitat de jazz, i la que desenvolupo als escenaris.” Ho diu la cantant maresmenca Judit Neddermann (1991), que està treballant molt fort per sortir projectada de Vilassar de Dalt, el seu poble, cap a l'estrellat, tot i que musicalment no ha triat el camí més fàcil, però sí el més enriquidor.

Aquest cap de setmana, Judit oferirà dues actuacions al novè festival de la veu Aphònica de Banyoles: dissabte presentarà a l'Auditori de l'Ateneu (21.30 h, 8 i 10 euros) l'espectacle Cançons de la veritat oculta, un homenatge a Pere Calders en el seu centenari, que ha concebut amb el bisbalenc Genís Bou i la resta dels seus components a The Gramophone Allstars, a partir de textos de Calders convertits en cançons per Mazoni, Maria Rodés, Joan Colomo, etc. I diumenge vinent, Judit actuarà amb el grup Verd i Blau, liderat pel banyolí Vic Moliner, al claustre del monestir de Sant Esteve (18.15 h, gratuït). “Amb Verd i Blau fem cançons amb melodies pop i l'harmonia i la improvisació del jazz. El jazz fa que entenguis la música d'una manera més àmplia i que tinguis més recursos”, afirma. Cançons de la veritat oculta arriba ara a Banyoles després de la seva recent estrena a l'Auditori de Barcelona. D'aquí a dues setmanes començaran a gravar el disc d'aquest espectacle nascut d'una proposta del segell discogràfic Bankrobber. El disc sortirà a la tardor. “Calders és increïble, un home amb un gran sentit de l'humor i també amb molta sensibilitat. Ha estat apassionant endinsar-se en els seus contes i en la seva vida, gràcies a la col·laboració de la seva néta, Diana Coromines i Calders, que ens ha fet uns textos molt macos per al disc.” L'espectacle inclou també un acurat treball audiovisual de Raül Cuevas, amb filmacions familiars de Calders.

LA FRASE

Començo a escriure cançons, però vaig fent, sense cap pressa. Tot té el seu moment i quan arribi el meu, vull estar preparada
JUDIT NEDDERMANN

La veu de ‘Jean-Luc' i més coses

Amb només 21 anys, Judit Neddermann ja ha enregistrat set discos com a solista. Combina diferents projectes com ara The Gramophone Allstars –Simbiosi va ser el seu primer disc, als 17 anys, i també ha participat en Levitant a la deriva–, el grup de percussions Coetus, el trio 256, We Sing Wayne Shorter, Verd i Blau, un duet amb el guitarrista Ignasi Cussó, i el projecte de la pianista Clara Peya, en què canten Judit i el napolità Alessio Arena. Al setembre començarà a gravar un nou disc amb Tiziana, un grup amb majoria de temes propis en català, a mig camí entre el pop, el folk i altres estils, que ha posat en marxa juntament amb Miquel Àngel Cordero (contrabaix) i Pau Figueras (guitarra). Judit és també la veu femenina de Jean-Luc i Bed & breakfast, d'Els Amics de les Arts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.