cultura

Morella viu ja el Sexenni

El dia 16 marca l'inici oficial de la festa que se celebra cada sis anys, però ja han arribat cites amb clara importància sexennal

Morella es troba de ple en la celebració de la trentena edició del Festival Internacional de Morella, esdeveniment que posa en valor l'orgue, una de les joies patrimonials de Morella, formada per 4.000 tubs i construïda fa tres segles. El festival va començar ahir i es prolongarà fins aquest dimecres, 15 d'agost, just un dia abans de l'inici oficial del Sexenni.

I és que abans d'aquest gran dia, el 15 d'agost, se celebren diverses cites amb clara importància sexennal. A més del Festival Internacional de Morella, des del passat cap de setmana es pot gaudir de l'exposició Artistes visuals morellans, que fa un recorregut per la història de l'art de la ciutat, a través de la mostra de quinze autors.

D'altra banda, diumenge va tindre lloc l'entrada dels Torners. Es tracta de la dansa de la ciutat i la més espectacular durant el Sexenni, amb aquests bots en què realitzen un gir en el moment que estan en l'aire, en posició horitzontal a terra. Els assajos d'aquesta dansa es realitzen en un lloc cobert durant l'hivern i fora de la ciutat, durant els mesos més càlids. Per això, el diumenge abans del Sexenni i el dia 15 d'agost, entren a la ciutat i mostren l'espectacular dansa als veïns de la ciutat. Això sí, per a veure'ls abillats caldrà esperar a la celebració del Sexenni.

També ha tingut lloc la presentació del cupó de l'ONCE del cap de setmana del dia 26 d'agost, que tindrà com a imatge el Sexenni. D'aquesta manera, la festa ultima les seues ferramentes de promoció, per aconseguir arribar al nombre màxim de visitants potencials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.