Alejandro Sanz clou amb un gran èxit Cap Roig 2012
El cantant madrileny va oferir ahir un gran espectacle al festival palafrugellenc, en què va actuar en exclusiva a l'Estat
“En l'aspecte artístic hem assolit un notable altíssim”, diu el director del festival
El Festival de Cap Roig va tancar ahir la seva edició del 2012 amb l'actuació en exclusiva a l'Estat d'Alejandro Sanz, que va presentar un gran espectacle de música, imatge i llum per començar a preparar el llançament internacional del seu nou disc, La música no se toca. Tot i que va avançar algun tema del nou disc, com ara el primer single, No me compares, Sanz va dedicar bona part de 100 minuts de concert als seus grans èxits: vint cançons com ara Mi Peter Punk, Viviendo deprisa, ¿Y si fuera ella?, Quisiera ser, Cuando nadie me ve, No es lo mismo, –lligada amb back in black, d'ACDC!– Amiga mía, A la primera persona i evidentment Corazón partío, una cançó que quinze anys després de la seva publicació continua provocant passions entre els seus seguidors, com es va poder comprovar ahir.
El Festival de Cap Roig va arribar ahir a la meta després de 23 concerts concentrats en poc més d'un mes: el 14 de juliol va obrir aquesta edició –la dotzena i primera organitzada per l'empresa barcelonina Clipper's– Bob Dylan i des de llavors han passat pel mateix escenari Tony Bennett, Paul Anka, Kiri Te Kanawa, George Benson i Jim Kerr amb els seus Simple Minds, pel que fa als grans clàssics internacionals, però també Manolo García, Els Amics de les Arts, Mishima, Miguel Bosé, Bunbury, Sergio Dalma, Rosario, Miguel Poveda, Chambao i Hombres G –els grups catalans i estatals han protagonitzat potser les nits més multitudinàries–, sense oblidar Ben Harper, Madeleine Peyroux, James Morrison i Milow.
El director del festival, Juli Guiu, calcula que hi ha hagut plens en 15 de les 23 nits, i que hi han passat 41.000 espectadors entre totes. De fet, l'ocupació mitjana d'aquesta edició és alta: un 88%. “Al marge dels plens, considerem tot un èxit haver atret força gent per veure Madeleine Peyroux o Mishima, i en canvi crec que hauríem pogut fer més per completar el ple de Paul Anka”, afirma Guiu, que es mostra “molt satisfet dels resultats d'aquesta edició, sobretot en un context de crisi”. “Evidentment, s'han de millorar coses, però això també és maco i sempre necessari”, afegeix el director del festival, que té com a principal patrocinador La Caixa.
Guiu considera que s'han fet molt bé les coses en producció i comunicació –“el festival ha tingut una gran cobertura”–, però sobretot destaca les virtuts d'un cartell que “ha funcionat molt bé en un 99%, i per això crec que el festival es mereix un notable altíssim en l'aspecte artístic, perquè l'excel·lent no existeix”. El director de Cap Roig també destaca com un èxit la diversificació creixent del públic del festival. “Al concert de Chambao, per exemple, em vaig trobar molta gent que venia per primera vegada a Cap Roig. És el que volíem: obrir-nos a nous públics.” Guiu també reflexiona sobre la gran quantitat de concerts d'aquesta edició: “23 concerts són molts. Crec que 18 seria un número ideal per a l'any vinent, però és molt d'hora per dir-ho.”