cultura

Tadeu tindrà seqüela

Es confirma que hi haurà segona part del film, que ha recaptat 9 milions d'euros a l'Estat i s'ha estrenat a 2.000 pantalles xineses

Pocs films estatals tenen continuacions, i encara menys en el terreny de l'animació

“Ara ja puc dir que hi haurà una segona part de Tadeu Jones”: ho va confirmar a aquest diari el productor gironí Edmon Roch des de Pequín, on ahir va presentar Garbo, l'home que va salvar el món i va poder tastar en directe l'experiència de veure una pel·lícula seva en un multicinema. Les aventures de Tadeu Jones s'ha estrenat en dues mil sales xineses i la complexitat burocràtica del país fa que no tingui xifres disponibles, però Roch va veure com en gaudia la gent: “Sobretot les parelles entre 20 i 30 anys; aquí, en canvi, l'animació és un gènere més per a adults”. Li han explicat també l'enrenou i el boca-orella que hi ha a les xarxes socials xineses sobre la pel·lícula, i sap que es va situar cinquena en el rànquing de taquilla, al darrere de quatre superproduccions de Hollywood: Mercenarios 2, els nous Spider-man i El caballero oscuro, i Prometheus. No és poca cosa, tenint en compte que Tadeu Jones ha costat 8 milions d'euros (els quatre títols esmentats n'han costat entre 70 i 192).

El cas és que, només tres setmanes després d'estrenar-se a l'Estat espanyol i una després d'arribar a la Xina, Les aventures de Tadeu Jones “ja està pràcticament amortitzada”. “Espero que els inversors no només recuperin els diners, sinó que en guanyin, i això ens doni continuïtat”, hi va afegir Roch. Una continuïtat que podria passar per la Xina: “Hi ha interès i contactes perquè en fem una seqüela ambientada a la Xina, amb una història xinesa, després d'haver ambientat la primera al Perú.” No és segur que això es faci, segons el productor d'Ikiru Films, però que hi haurà una segona part, sí. Una circumstància sense precedents en el cinema estatal, almenys en produccions animades d'aquestes característiques.

Hi té a veure l'èxit obtingut fins ara pel film, però també les expectatives de negoci que encara té al davant: a més de completar el recorregut comercial a l'Estat i la Xina, dijous es va estrenar a Corea, i ho farà en els mesos vinents a Rússia, França, Itàlia, Alemanya, Anglaterra, l'Amèrica Llatina... No és segur que ho faci als EUA, però és que “la inversió en promoció que s'hauria de fer és 7 o 8 vegades el pressupost de la pel·lícula”, i això és molt complicat: “Necessitaríem un aliat fort, associar-nos amb una major.”

Abans de la segona part de Tadeu Jones, Edmon Roch (Ikiru Films); les altres productores implicades en aquest èxit (la també catalana El Toro Films, Telecinco i Lightbox Entertainment), i el director Enrique Gato tiraran endavant un altre film animat, Captura la bandera, una història d'astronautes nord-americans i de la reconquesta de la Lluna que tindrà el suport de la NASA. “El pressupost és superior al de Tadeu Jones, però és raonable, sabem el mercat que tenim”, diu Roch, que amb aquest èxit farà “més projectes d'animació”, i espera repetir moltes vegades amb aquest equip “tan bo, que és com una família”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Les aventures de Tadeu Jones

«Les aventures de Tadeu Jones»

Gènere: Animació
Direcció: Enrique Gato.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a