cultura

Morella vol donar solució a la situació de les pintures rupestres

Morella la Vella forma part de l'art rupestre de l'Arc Mediterrani i per al consistori és inexplicable que romanguen tancades

L'Ajuntament de Morella va aprovar ahir en junta de govern l'exigència a la Generalitat de la gestió de les pintures rupestres de Morella la Vella. En esta reunió, també es va sol·licitar una reunió amb el director territorial de cultura, per a buscar una solució a aquest problema. Precisament, ho va fer en la jornada en la què la Conselleria de Cultura es va sumar a les celebracions del Dia del Patrimoni Mundial i Desenvolupament Sostenible, promocionant unes instal·lacions que es troben parcialment tancades al públic.

Cal recordar que l'art rupestre de l'Arc Mediterrani va ser declarat Patrimoni Mundial l'any 1998. En la jornada d'ahir, la Generalitat va promocionar els tres Béns de Patrimoni Mundial que hi ha al conjunt del País Valencià: la Llotja de València, el Palmerar d'Elx i l'art rupestre de l'Arc Mediterrani.

Amb això, és difícil d'entendre que un lloc que és Patrimoni de la Humanitat estiga tancat al públic, des de fa pràcticament tres anys. A més la Generalitat té en les seues mans donar solució a este problema sense invertir ni un euro, cedint la gestió d'este patrimoni a l'ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.