cultura

El “Bolero de l'Olivar” votat com a patrimoni cultural d'Alaquàs

El Ple de la Corporació Municipal aprova per unanimitat que la nova peça de música i dansa estrenada pel grup l'Olivar d'Alaquàs, forme part de la identitat col·lectiva del poble

El Ple de la Corporació Municipal d'Alaquàs ha aprovat per unanimitat l'acceptació de cessió dels drets d'autor del “Bolero de l'Olivar” amb la finalitat que aquest siga integrat en el patrimoni cultural popular i la identitat col·lectiva de la vila.

Arran d'aquesta moció, presentada a instàncies de l'alcaldessa Elvira García Campos, la Corporació vol reconèixer la tasca desenvolupada pel Grup l'Olivar en la recuperació i conservació de la cultura popular així com també agrair als autors d'aquesta nova peça de música i dansa, la donació d'aquesta obra creada especialment per al poble d'Alaquàs per Albert Forment Navarro, autor de la partitura i Ferran Roig Silla i Maria Josep Pastor Balaguer, mestres de ball i rondalla respectivament del Grup l'Olivar.

Alaquàs va estrenar el diumenge 18 de novembre el “Bolero de l'Olivar”. En l'acte, emmarcat dins del XVIII cicle de Concerts de Tardor, el Grup l'Olivar de la Unió Musical d'Alaquàs va presentar públicament la nova obra i va fer la donació pública a Alaquàs. En l'acte, el director del Grup l'Olivar, Joaquim Llorens Vila va entregar a l'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, la partitura així com un CD amb els passos del ball. Junt a aquests documents es va fer entrega també de la cessió dels drets d'autor d'aquesta peça a la ciutat d'Alaquàs. En el mateix acte, la primera edil va anunciar la seua decisió de traslladar la iniciativa al Ple de la Corporació Municipal.

El “Bolero de l'Olivar” és la segona peça que aquest grup de música i dansa crea especialment per a la ciutat d'Alaquàs. La primera peça va ser la “Jota d'Alaquàs” que es va estrenar l'any 2002 amb música del mestre Fernando Cantó Salinas i coreografia de Ferran Roig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Blaumut i Genna protagonitzaran demà una gran festa gratuïta al Village del Sons del món

roses
crònica

Força de la natura

Música

El ‘Trifàsic’ d’Arnau Tordera i la Cobla Sant Jordi inaugura Amb So de Cobla

Palamós
Maria del Mar Bonet
Cantautora

“Quan sento en vinil algun disc que m’agrada molt, ploro”

Sant Feliu de Guíxols
llibres

Davant l’esplendor de Salvat-Papasseit

Barcelona
Maria Nicolau
Cuinera sense restaurant

"A mi no em crema ni Crist! Jo soc la flama i no tinc por d'encendre-ho tot"

Barcelona
MÚSICA

Una cançó de Figa Flawas, entre les 50 més escoltades d’Spotify

VALLS
ARTS ESCÈNIQUES

Les Nits de Circ debuten demà a Besalú i saltaran dimarts a Roses

besalú
teatre

El Teatre de Blanes presenta una programació amb Pep Plaza, Fermí Fernández i Fernando Tejero

Blanes