cultura

Ovidi Montllor tindrà un carrer a Alcoi 18 anys després de la seua mort

L'artista Antoni Miró ha realitzat l'escultura ‘Faré vacances' dedicada a la memòria del seu amic que es col·locarà al Passeig

La companyia La Dependent presentarà dues obres dedicades a l'artista

Alcoi comença a saldar el deute històric amb Ovidi Montllor, un dels artistes més reconeguts que ha donat la ciutat. L'Ajuntament d'Alcoi ha fet públic que dedicarà un passeig a la memòria de l'actor i cantant. El passeig del Viaducte, barri on va nàixer i va viure l'artista, passarà a denominar-se a partir de març passeig d'Ovidi Montllor.

El consistori ha iniciat una sèrie d'actes que coincidiran amb el 18é aniversari de la seua mort i el 71é del seu naixement. Aquest mateix dissabte, 2 de febrer, es descobrirà una placa commemorativa a la casa on va nàixer i viure Ovidi, ubicada al carrer Sant Joan de Ribera del mateix Viaducte. La placa serà descoberta per qui fou el seu gran company sobre l'escenari, el guitarrista Toti Soler, juntament amb la família del cantant i actor, en un acte que comptarà amb una breu intervenció del cantautor Hugo Mas i del poeta David Peidró. Aquest mateix dissabte, a les 21 hores, el Teatre Calderón acollirà un concert de Toti Soler.

Al mes de març tindrà lloc un acte en què s'inaugurarà el passeig Ovidi Montllor, i també s'inaugurarà l'escultura Faré vacances que l'artista plàstic alcoià Antoni Miró dedica a la memòria del seu amic Ovidi Montllor. Es tracta d'un monument que s'instal·larà al passeig i que presidirà el denominat Espai Ovidi. L'alcalde de la ciutat, Toni Francès, ha destacat a través d'un comunicat que Alcoi compleix amb el deute que tenia amb Ovidi, “i ho farem de la millor manera possible: no només donant-li un carrer al seu poble, sinó també fent cultura, creant cultura que vaja més enllà de la nostra ciutat, i que contribuïsca a regenerar la cultura del País Valencià”.

Muntatge teatral

D'altra banda, el gerent de la companyia teatral La Dependent, Joanfra Rozalén, va presentar dues produccions teatrals dedicades a Ovidi Montllor, que compten amb el suport de l'Ajuntament alcoià. Es tracta d'Un quart amb l'Ovidi i d' Homenatge a T; el primer és un muntatge que s'estrenarà al març, adreçat a públic escolar d'infantil i primària, mentres que el segon és una ambiciosa producció sobre un text de Jordi Botella, amb música de Moisés Olcina, i audiovisuals de Xavier Cortés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.