cultura

S'insta a l'equip de govern d'Onda a restaurar el Calvari

Es tracta del conjunt més antic de tota la demarcació de la Plana

Des d'Iniciativa - Compromís per Onda recuperen una de les seues reivindicacions més antigues, consistent a que l'equip de govern del PP invertisca en la recuperació del conjunt monumental del Calvari, que a Onda és de titularitat municipal. Segons David Sánchez Salas, “ el Calvari està considerat com el més antic de la demarcació i en ell destaquen les ruïnes del convent fundat en 1488 pel franciscà Vicent Ferrer sota l'advocació de Santa Catalina, del qual només ens queda en peus la capella del Calvari, les restes del convent ens donen pistes de la bellesa de l'edifici en el passat, i des d'Iniciativa - Compromís no comprenem com no s'ha portat en aquests anys cap tipus d'acció seriosa i rigorosa per a la seua recuperació i posada en valor quan s'ha malgastat tants diners en actuacions que no són productives per al poble d'Onda”.

Des d'Iniciativa - Compromís van a proposar per registre d'entrada en l'Ajuntament que es paralitze la política del PP de malgastar diners en places que estan noves perquè s'invertisca en els monuments i, en un altre document van a proposar les següents actuacions en el conjunt monumental del calvari: l'estabilització de les ruïnes del convent perquè no siguen perilloses i per a evitar que es perden per sempre, campanyes arqueològiques que donen pistes sobre el monument de forma científica per a conèixer millor la seua història, la il·luminació amb Leds del monument per a ajudar a potenciar-ho, possibles actuacions per a anar recuperant-ho a poc a poc en la mesura del possible, l'ampliació de la zona de berenador i creació d'un mirador, la seua promoció com a monument de primer ordre per a atraure turistes i, la millora dels accessos. Actuacions que desenvoluparan segons diuen des d'Iniciativa - Compromís amb l'ajuda de subvencions, de forma escalonada, sense pressa però sense pausa.

Des d'Iniciativa - Compromís insisteixen que els nombres quadren sempre que es tinga valentia política i ganes de canviar les coses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.