Opinió

feminitats

ada castells

Faixes personalitzades

Aquest cap de setmana passat he estat a la biblioteca pública de Tremp amb motiu del lliurament d'un premi històric de relats curts, el Vent del Port. Em va fer gràcia trobar-hi l'escriptora que dóna nom a la biblioteca, la Maria Barbal, que sortosament està treballant en una nova novel·la. Sempre és una alegria que les poblacions honorin els seus escriptors mentre en poden gaudir, que no esperin massa a dedicar-los els honors. A la sala de lectura principal de la biblioteca Maria Barbal hi havia molts dels llibres decorats amb una mena de post-it amb frases escrites a mà, com si fossin la versió casolana de les faixes que plantifiquen els editors a les portades amb cites més o menys descontextualitzades.

La responsable del centre em va explicar que demanaven als lectors més entusiastes que recomanessin títols amb una sola frase per utilitzar-la com a esquer. Aquesta és la prescripció més efectiva: la del tu a tu.

Val a dir que, per ara, els llibres recomanats entre els usuaris són els best-sellers previsibles, Crespúsculos i similars, però les bibliotecàries també han fet la seva feina de preescriptores professionals i han colat altres llibres que seran grans descobriments. L'estratègia és clara: amb una sola frase es pot despertar tota la curiositat del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.