Espies amb mètode, aquest divendres al Cultura
El suplement d'El Punt Avui analitza l'origen, la trajectòria i l'actualitat de la literatura, el cinema, el còmic i les sèries de televisió amb trames d'espionatge
També hi surten les crítiques de les últimes novetats editorials, discogràfiques, cinematogràfiques i teatrals
Aprofitant l'actualitat de l'arribada d'agents secrets espanyols a Barcelona i les trames d'espionatge entre partits polítics, el suplement Cultura, que es distribueix cada divendres amb El Punt Avui, ofereix un extens reportatge (de Jaume Vidal, Gemma Busquets, Xavier Roca i Lluís Llort) en què s'analitzen l'origen, la trajectòria i l'actualitat de la literatura, el cinema, el còmic i les sèries de televisió amb trames d'espionatge i personatges com ara James Bond, Jason Bourne, Sidney Bristow i Jack Ryan.
En l'apartat d'articles d'opinió podem llegir els articles de Vicenç Pagès (comenta els inicis ferotges de les carreres de Salvador Dalí i Johnny Rotten), Guillem Cifré, Lluís Llort, la lingüista Núria Puyuelo, Marià Marín (que ha conversat amb Màrius Serra, flamant premi Sant Jordi de novel·la), i Miquel de Palol (que lloa la biografia de Salvador Espriu escrita per Agustí Pons).
Pel que fa les crítiques, Àlex Susanna valora Sense alè, de Josefa Contijoch; Melcior Comes comenta el llibret Lincoln, de James M. McPherson; Xavier Roca ens parla del còmic American Vampire; Josep Santesmases detalla l'assaig dels estudiosos de les Garrigues; Jordi Llavina elogia la darrera novel·la de Mercè Ibarz, Vine com estàs; Xavier Cortadellas analitza August, una de les grans obres de John Williams; Jordi Capdevila comenta Bedlam, de Mar Bosch, premi Just M. Casero; David Bueno recomana l'assaig Un mar sense peixos, de Philippe Cury i Ives Miserey; i Roger Costa-Pau comenta el poemari d'Arnau Pons, Llum de ganivet.
Pel que fa al cinema, Bernat Salvà ens presenta El atlas de las nubes, rodada a Mallorca i protagonitzada per Tom Hanks; Àngel Quintana en fa la crítica i també de la comèdia Si fuera fácil, de Judd Apatow.
En l'apartat de música, Xavier Castillón presenta el nou disc de Fangoria, Quatricomia, i Guillem Vidal ressenya el nou disc de Yacine & The Oriental Groove, L'estima venç la salvatge.
Jordi Bordes comenta l'obra teatral de Pere Riera El don de las sirenas, amb repartiment català i argentí que es pot veure a la Sala Beckett, i fa la crítica de Red Pontiac, també de Pere Riera, interpretada per Míriam Iscla i Cristina Cervià, que es pot veure al Poliorama.
Des de Girona, Jordi Camps ens comenta el llibre de fotografia d'Andoni Canela, que es va gestar a Banyoles. A Tarragona, Carina Filella ens presenta la triple exposició de pintura de Joaquim Chancho, que té lloc alhora a Tarragona, Valls i Riudoms. Mercè Miralles recomana l'exposició d'objectes del poeta Enric Casasses, al Museu de pintura de Sant Pol de Mar. A Lleida, Joan Tort escriu sobre la 17a edició de l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya.
Com sempre, tanca el suplement la secció d'art amb articles de Montse Frisach (que ens parla de tres exposicions a Madrid que plasmen l'època gloriosa de l'impressionisme), Jaume Vidal (que ha parlat amb l'artista Jesús Galdón), Maria Palau (que ha conversat amb Jordi Capdet, de la galeria Ismes de Vilanova i la Geltrú), Pilar Parcerisas (que comenta les darreres publicacions de l'assagista d'art Simón Marchán) i Artur Ramon (que recorda una anècdota partint del film Taxi driver).