cultura

Alcoi acull dissabte les Jornades de Sociolingüística

Plantejades com a pregunta envers el que es fa pel valencià, està prevista la intervenció de professorat de reconegut prestigi

El dissabte 23 de març està prevista la celebració de les XVIII Jornades de Sociolingüística organitzades per la Universitat Politècnica de València, l'Acadèmia Valenciana de la llengua, l'Institut d'Estudis Catalans, l'Ajuntament d'Alcoi, el Centre Ovidi Montllor i la Coordinadora de l'Alcoià - el Comtat pel Valencià, amb el suport de de les universitats de València, Alacant i Castelló.

La jornada tindrà lloc als locals de la Universitat Politècnica de València, Campus d'Alcoi i aparrir de les 9.30 hores, la Sala de graus Robert García Payà, emmarcarà les diferents ponències i taules rodones previstes per a l'ocasió.

La present edició té com a objectiu, analitzar l'ús del valencià en l'àmbit local, a través de la participació d'experts, experiències municipals de les agències de promoció del valencià (AVIVA) i la tasca de les entitats locals (església, festa, cultura, comerç, associacions de veïns, societats musicals...).

A tal efecte, la conferència inaugural correrà a càrrec de Jaume Vernet de la Universitat Rovira i Virgili i tractarà sobre els drets lingüístics en l'àmbit local. Les jornades disposen a més d'aula oberta amb l'exposició sobre Vicent Andrés Estellés.

La jornada es rematarà amb un acte ludicolingüístic al Centre Cultural a base dels ”Monòlegs de valencianitat” que posaran en escena Rosanna Espinós, Joan Gadea i Pepa Miralles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.