cultura

Elton John obrirà Cap Roig

El cantant britànic oferirà el 20 de juliol la seva única actuació estatal al festival empordanès, que també rebrà Mark Knopfler, Diane Knopfler, Keane i Manel

Hi haurà tres jurats de ‘La Voz', Melendi, Malú i Rosario, i Enrique Iglesias clourà el festival

“Per a nosaltres era molt important tenir un gran inici i un gran final, sense menysprear la resta del cartell, que creiem que és d'un altíssim nivell”, va dir ahir el president d'Ediciones Musicales Clipper's i director del Festival Jardins de Cap Roig, Juli Guiu, en la presentació de la 13a edició del festival, al Caixafòrum Girona. El festival s'obrirà el 20 de juliol amb l'única actuació a l'Estat de Sir Elton John, dins la seva gira de grans èxits Rocket man, i es tancarà gairebé un mes després, el 16 d'agost, amb una altra actuació exclusiva, la d'Enrique Iglesias.

Entre tots dos concerts, s'han programat altres quinze actuacions, entre les quals destaquen artistes internacionals com ara Mark Knopfler –que combinarà temes del recent Privateering amb clàssics de Dire Straits–, Diana Krall, Katie Melua i el grup britànic Keane, que tindrà com a teloner Pablo López. En aquesta edició, hi haurà també una destacada presència catalana: Manel, Gossos i Blaumut, i els mallorquins Antònia Font, que hi presentaran un concert especial, titulat Jazz entre amics, amb col·laboradors com ara Kiko Veneno, Albert Pla, Quimi Portet i David Carabén, de Mishima.

Però encara és més important en aquest programa la representació de la resta de l'Estat: aquest any coincideixen a Cap Roig, en dies diferents, tres dels quatre membres del jurat del popular concurs televisiu La Voz, Melendi, Malú i Rosario, als quals s'afegeixen dues primeres espases de la música espanyola, el melòdic Pablo Alborán i el rocker Fito amb els seus Fitipaldis. El guitarrista Vicente Amigo posarà el toc flamenc al cartell.

Cap Roig Mini

El Festival de Cap Roig estrena aquest any la seva versió per als més petits, Cap Roig Mini, amb un espectacle familiar de vespre (20 h) protagonitzat per la família del Súper 3, en Roc, la Pati Pla, en Pau i l'Àlex, en un còctel de teatre, música i sorpreses.

El festival es va presentar ahir al matí, primer a Barcelona i després al Caixafòrum Girona, on Juli Guiu va estar acompanyat pel director adjunt de Caixa Bank, Jaume Giró; els alcaldes dels dos municipis vinculats al festival, Palafrugell i Mont-ras, la tinenta d'alcalde de Girona i el vicepresident de la Diputació de Girona, tots els quals van subratllar la importància “cultural, social i econòmica” de Cap Roig, en paraules de Giró, que també va confirmar el compromís amb el festival de La Caixa com a principal patrocinador.

El Celler de Can Roca tornarà a ser el restaurant del festival, que també estrena una aplicació 3.0 per accedir, a través del mòbil, a la compra d'entrades i a informació diversa i permanentment actualitzada sobre el festival.

Les entrades, dimarts

Les entrades anticipades es posaran a la venda dimarts a través de Ticketmaster.es, els caixers de La Caixa, Fnac, Carrefour i Halcón.

LES XIFRES

17
concerts s'han programat en aquesta 13a edició del Festival Jardins de Cap Roig, del 20 de juliol al 16 d'agost. L'any passat, Clipper's es va estrenar a Cap Roig amb 23 espectacles.
20
milions d'euros és la xifra que, segons es va difondre ahir, representa la repercussió econòmica del festival en la seva zona d'influència, sobretot pel que fa a hostaleria i serveis.
2,2
milions d'euros és el pressupost del Festival de Cap Roig per aquesta edició. Representa una davallada important –i lògica, en aquests temps– respecte als 2,9 milions del 2012.

Gala solidària per comprar una ambulància

Una de les principals novetats d'aquesta edició és la gala lírica solidària que tindrà lloc a Cap Roig el diumenge 4 d'agost, protagonitzada per la soprano Ainhoa Arteta i el baríton Juan Jesús Rodríguez, amb un programa format per obres de Mozart, Puccini, Cilea, Leoncavallo i Verdi. Amb una part dels beneficis de la taquilla –5 euros de cada entrada–, juntament amb el que s'obtingui d'una fila 0 i una aportació addicional de la Fundació La Caixa, es comprarà una ambulància medicalitzada d'última generació per a la Creu Roja de Palafrugell. Jaume Giró va anunciar que, a partir d'ara, el festival organitzarà cada any un espectacle solidari, per donar suport econòmic a “una necessitat concreta” del territori més proper als jardins de Cap Roig.

L'altra resposta del festival a la crisi és la reducció del preu de les entrades: el preu mitjà de l'entrada ha passat de 65,5 euros a 55 euros, la qual cosa representa un 16% menys. “Hem assumit la pujada del 13% de l'IVA cultural”, afirma Juli Guiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.