NOVEL·LA
ferran aisa
El secret del papa de Roma
Oriol Canals (Barcelona, 1978) és llicenciat en publicitat i relacions públiques per la UB i ara s'acaba d'estrenar com a escriptor amb la novel·la Fills de mala mare. Es tracta d'un thriller molt ben tramat que es llegeix d'una volada sense que perdi ni un mínim de tensió. L'autor, de principi a final, no dóna cap treva al lector, mantenint un ritme que converteix la seva novel·la en una interessant història.
Canals ha trenat la narració a través de dates cronològiques que segueixen els fets que ens narra allà on passen: Barcelona, Ciutat del Vaticà, etcètera. El protagonista de la novel·la coneix un gran secret sobre el sant pare i, a canvi de no difondre'l, proposa que l'Església catòlica accepti públicament l'eutanàsia. En vista del perill de ser víctima d'un atemptat, el desconegut manifesta que ha preparat un programa informàtic que lliurarà una còpia escanejada de les proves que acusen el papa a més de sis-cents mitjans de comunicació de tot el món. També els fa saber que no acceptarà cap suborn perquè els diners no l'interessen. A més, si li passa res, tres periodistes molt influents rebran els documents originals.
El sant pare Pius XIV té a l'abast impedir que el secret surti mai a la llum. El thriller manté l'interès del lector, que, capítol a capítol, va descobrint les amenaçadores paraules del desconegut, que, sota confessió, promet destapar el passat més fosc de Pius XIV i posar fi al seu papat: suportarien els 1.200 milions de catòlics saber la veritat?
Una obra que enganxa
La novel·la d'Oriol Canals enganxa des de l'inici i, com ja he dit, es llegeix d'una manera fluida fins al final. Quin és aquest secret tan important que manté tensada la narració? Per saber-ho, el lector haurà de llegir la novel·la, és clar.