cultura

Es presenta a Algemesí un llibre sobre la II República

La iniciativa ha partit de l'Associació l'Ullal Cultural i l'ofereix al conjunt de la ciutadania

L'Ullal Cultural d'Algemesí ha previst per a dimarts dia 23 d'abril, diada de Sant Jordi dedicada al llibre, la presentació del llibre L'Algemesí de la República, 1931-1936, de l'historiador Josep Antoni Domingo i Borràs, i publicat per l'editorial d'Algemesí Grupvisual.

L'acte tindrà lloc a les 19.30 h. en la sala Vicent Castell de la Biblioteca Pública Municipal i hi estaran presents l'autor i l'editor entre d'altres.

Domingo fou el cronista d'Algemesí des de 1969 fins l'any 2007 i és, sens dubte, el millor coneixedor dels arxius municipals i qui millor té una visió de conjunt de la història local, donat que ha dedicat la seua trajectòria com a investigador a tractar temes i èpoques diverses de la història d'Algemesí, des del món de l'agricultura i l'economia en general, passant per la cultura, les festes i la música, des dels temps moderns fins al segle XX.

Ha publicat diversos llibres i articles científics sobre aquesta temàtica i ha estat guardonat en diverses ocasions per aquesta tasca historiogràfica. Els darrers anys, i després d'una exhaustiva labor d'arxiu, ha manufacturat aquest volum que ara es presenta.

Aquest llibre forma part d'una trilogia que l'autor pretén completar amb un volum sobre la Guerra Civil i un altre sobre el període del franquisme, a la ciutat d'Algemesí.

La presentació correrà a càrrec del president de L'Ullal Cultural Carmel Ferragud, professor d'història de la ciència a la Universitat de València. Intervindra igualment Maria Teodoro en representació de l'editorial, que explicarà com s'ha dut a terme aquest projecte i quina va a ser la línia que va a seguir en quant a properes publicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.