cultura

Arc de Mig Punt insta l'ajuntament de Gandia a collir-se a les ajudes per a la recuperació del patrimoni

Exigeixen al Govern local que pose fi a l'actual situació de paràlisi i oblit del patrimoni cultural i assumisca la seua responsabilitat de gestionar-lo en benefici dels ciutadans i ciutadanes

Arc de Mig Punt, Associació Memòria i Patrimoni, insta l'Ajuntament de Gandia a sol·licitar les ajudes a la conservació, recuperació i protecció dels immobles del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana: arqueològic, arquitectònic, etnològic i paleontològic, convocades per la Conselleria de Cultura, Educació i Esport.

Les ajudes estan destinades a Béns d'Interés Cultural i Béns de Rellevància Local i arriben fins a 20.000 euros per projecte.

Com ja ha denunciat repetidament Arc de Mig Punt, la ciutat de Gandia té ara mateix molts béns culturals en avançat estat de degradació o en perill d'enfonsament imminent: l'alqueria de Martorell, l'ermita de Sant Vicent, la capella de l'Assumpció, la torre dels Pares l'escoleta Wilson, l'alqueria del Gall, l'alqueria de Boles, l'edifici de Correus, etc.

De tots ells, l'alqueria de Martorell i l'ermita de Sant Vicent tenen la condició de BRL necessària per acollir-se a aquestes ajudes, amb les quals podrien efectuar-se obres de consolidació per a evitar que els edificis finalment s'esfondren. També la Torre dels Pares podria beneficiar-se'n, ja que és un BIC i està molt deteriorada.

Arc de Mig Punt exigeix a l'ajuntament de Gandia que pose fi a l'actual situació de paràlisi i oblit del patrimoni cultural i assumisca la seua responsabilitat de gestionar-lo en benefici dels ciutadans i ciutadanes.

Aquesta subvenció de la Conselleria de Cultura podria destinar-se a obres d'apuntalament i conservació d'alguns monuments de Gandia que ho necessiten amb urgència i és absolutament imprescindible que l'ajuntament la sol·licite. En cas contrari, es posarà de manifest, una vegada més, l'absolut menfotisme de l'actual govern municipal i la irresponsabilitat a l'hora de complir amb les seues obligacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.