Sense cultura

DE. CARA. A. LA. GALERIA

maria palau

L'art s'ho fa amb el bon gust

Meeatings23 és un espai barceloní multidisciplinari que combina art, gastronomia, formació i empresa

Que la gent se senti tan allunyada de l'art contemporani és un problema que han de resoldre els mateixos artistes però més i tot els agents (comissaris, crítics, responsables d'espais...) que treballen amb l'art i que, al cap i a la fi, són, o haurien de ser, els especialistes de la difusió de l'art. Quan entenguin tots que treballen per a l'art i no que l'art treballa per a ells, és possible que les coses comencin a canviar. Bé, de fet algunes coses ja han començat a canviar, potser pressionats per la crisi que ho ha ennegrit tot, potser perquè han emergit amb força només generacions de professionals amb noves idees i nous projectes més sintonitzats amb la societat.

A Meeatings23 (carrer Sant Joaquim, 23, al cor del barri de Gràcia de Barcelona), les idees i els projectes s'estan treballant amb una altra ànima des de fa un any i mig, el temps que fa que va obrir aquest nou espai amb anhels multidisciplinaris i, sobretot, compromès amb els ideals d'una creativitat que ja no admet ser tractada de manera fragmentada. Meeatings23 ocupa tres meravelloses –arquitectònicament parlant– plantes d'un edifici de façana ben discreta, en què es desplega una aventura cultural molt singular que ha gestat Fabiola Díaz, química de formació. Meeatings23 és un tot que fa entrar en connexió l'art, la gastronomia, la formació (amb especial atenció a la fotografia) i l'empresa. Cada àrea té el seu propi responsable (i la de gastronomia, un planter de xefs molt innovadors), però tots treballen conjuntament amb un mateix objectiu: fer de la creació una experiència que l'artista i el públic puguin compartir, trencant els habituals murs que els separen.

Lola Ruiz de Alda dirigeix la galeria d'art amb unes inquietuds que alguns galeristes de tota la vida farien bé de conèixer i imitar. Per exemple, força els artistes a anar molt més enllà –“Sempre els dic: «Vols fer això, perfecte, però, i què més faràs?»”–, cosa que ells agraeixen perquè, generalment, en molts altres espais se senten cohibits per irradiar el seu geni amb la màxima llibertat.

Les inauguracions de les exposicions són un capítol a part. Un capítol a part del que són la majoria d'inauguracions, ensopides al màxim. Ruiz de Alda mobilitza tota la casa de Meeatings23 per organitzar autèntics esdeveniments. L'art, si s'ho fa amb el bon gust, les té totes per guanyar.

Joves
Meeatings23 treballa amb artistes joves, tot i que té alguns bons padrins consagrats per donar més consistència al seu projecte. Per exemple, David Ymbernon, feliç d'exposar en una galeria tan diferent.

“Sense art, al món li mancaria sentit”

Miró o Picasso?

Difícil... però Picasso.

Un segle de la història de l'art?

Els segles XVI i XVII.

Un poeta?

Federico García Lorca.

Un músic? Leonard Cohen.

La seva obra d'art més estimada?

‘La mort de la Mare de Déu', de Caravaggio.

Una obra que mai no es vendria?

Les pintures negres de Goya.

Una ciutat que representa l'art?

Roma, Roma, Roma!

L'art s'ha de subvencionar?

No per defecte. Potser si dintre del món de l'art hi hagués una força

compensatòria, no caldria.

Per què la gent hauria de comprar art?

Principalment perquè és aliment per l'ànima, ens ajuda a viure, créixer,

sentir i gaudir.

Com seria el món sense l'art?

Trist, buit, mancat de sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.