Pau Riba revisarà dissabte al Figa Rock la psicodèlia de bressol de «Jo, la donya i el gripau»

La vuitena edició del festival de Tàrrega retrà homenatge a Ovidi Montllor

Alternatiu, independent i gratuït, el Figa Rock firmarà dissabte a la comarca de l'Urgell el vuitè capítol d'una de les singladures més curioses del mapa de festivals dels Països Catalans. Entestat a reivindicar els artistes més transgressors de la dècada dels setanta i de l'actualitat, el festival estrenarà enguany un petit cicle que, amb el nom de «Figueta Rock», intentarà fer particip el públic infantil de la filosofia del Figa Rock. Hi actuaran Don Simón i Telefunken, El Petit Nagual i Pau Riba, un artista que al Figa Rock s'hi sent com a casa i que dissabte presentarà en societat Gripauada, amb un repertori centrat en Jo, la donya i el gripau (disc representatiu de la seva fase hippie a Formentera, influït tant per la cançó popular catalana d'arrel tradicional com pel folk psicodèlic de l'Anglaterra d'aleshores), així com el pertanyent a la seva unió artística amb Jordi Pujol.

Amb els guissonencs El Petit de Cal Eril, entre els grups capdavanters del nou pop català, el festival encetarà la seva versió «adulta». Fins a les sis del matí desfilaran per la Figuerosa, entre altres artistes, Comandante Rock amb la banda d'Emili Baleriola; Remigi Palmero; l'exintegrant de Coses Toni Rulló i Quico Pi de la Serra, que, segons assegurava aquesta setmana, interpretarà un seguit de cançons (com ara Passejant per Barcelona i La meva estrella) que no sol abordar habitualment.

A proposta del festival, tots els artistes participants al Figa Rock 2009 adaptaran una versió d'Ovidi Montllor, a qui va dedicada la mostra. El grup La Fera Ferotge, amb músics d'Inadaptats, se centraran en l'obra d'Ovidi tot el seu concert.

Emulant l'esperit del Canet Rock

Entestats a emular l'esperit del vell Zeleste o del Canet Rock, els responsables del Figa Rock han aconseguir portar el festival –emplaçat en un gran recinte a l'aire lliure de la carretera L-320 de Tàrrega i Guissona– fins a la vuitena edició. Dues mil visites anuals en un poble agregat a Tàrrega que no supera la cinquantena d'habitants és una gesta a l'abast de poques altres mostres, i més quan el Figa Rock s'alimenta gairebé exclusivament dels ingressos de la barra del bar. «La gent, però, no ve de festa, sinó a escoltar música, de manera que costa no tenir dèficit», lamenten, però, els responsables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.