cultura

El llibre

L'horror de l'Holocaust

SÍLVIA SOLER recomana un relat breu de Cynthia Ozick, ‘El xal', que ens porta al malson del nazisme per la via directa: els camps d'extermini

Ara que es parla del nazisme amb tanta lleugeresa, no és sobrer que tornem a ser plenament conscients del que van significar els camps d'extermini. N'hem vist pel·lícules, n'hem llegit novel·les i testimonis reals, però mai no arribarem al fons d'aquest pou de desolació. És per això que us recomano una lectura que és com una pessigada al cor: breu, però intensament dolorosa. Dos relats de Cynthia Ozick que van aparèixer al The New Yorker, El xal i Rosa. El primer ens explica l'experiència d'una dona polonesa en un camp de concentració, i el segon retroba aquesta dona, trenta anys després. Magnífics.

EL XAL
Cynthia Ozick
TRADUCCIÓ:
Dolors Udina
EDITORIAL:
Viena Edicions
PÀGINES:
96
PREU:
14,70 euros
Nascuda a Figueres el 1961, Sílvia Soler és periodista i escriptora i està encadenant premis i èxits. El darrer és la novel·la L'estiu que comença (Planeta) amb la qual va guanyar el premi Ramon Llull.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.